Alertă de gripă aviară. DSVSA Călăraşi a demarat controale în exploataţiile avicole

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale în exploataţiile agricole FOTO Shutterstock
Controale în exploataţiile agricole FOTO Shutterstock

DSVSA Călăraşi desfăşoară în această perioadă acţiuni de control pentru a stabili dacă în judeţ au ajuns pui de o zi de la mai multe societăţi comerciale din judeţul Mureş, unde a fost descoperit un focar de gripă aviară.

Din datele preliminare ale anchetei epidemiologice privind focarul de Influenţă aviara H5N8, diagnosticat într-o exploataţie comercială de păsări din judeţul Mureş, localitatea Ungheni, se presupune că sursa virusului ar fi puii de o zi achiziţionaţi de la o societate comerciala ce se ocupa cu comercializarea păsărilor.

Astfel, inspectorii de specialitate ai DSVSA Călaraşi desfăşoară în această perioadă acţiuni de control pentru a verifica dacă exploataţiile avicole/ mijlocitori de afaceri cu animale vii/magazinele pentru comercializarea puilor de o zi, de pe raza judeţului Călăraşi, au recepţionat păsări de la următoarele societăţi comerciale : SC INTERBRO CONSULTING, SC INTERBRO FARM, SC ECO AVI INVEST SM, SC ARCADIA SPRINT, SC ARTEMA, SC ECO BROILER, SC AVI MEAT HOUSE.

Persoanele care au achiziţionat păsări vii in perioada martie- aprilie –mai 2021 sunt obligate să anunţe medicul veterinar de liberă practică împuternicit din localitatea de destinatie, cu privire la achiziţionarea acestora, în vederea efectuării acţiunilor sanitar-veterinare obligatorii şi să declare orice caz de îmbolnăvire sau moarte a păsărilor.

Pentru sesizarea unor aspecte neconforme, detinatorii de pasari pot suna la numarul de telefon al D.S.V.S.A Calarasi 0242 / 31367

Vă mai recomandăm şi:

După ce a anunţat că trupele au intrat în Gaza, armata israeliană s-a răzgândit. Bombardamentele intense au continuat în cursul nopţii VIDEO UPDATE

România se relaxează. Totul despre noile măsuri care vor intra în vigoare de sâmbătă. Ce urmează în lunile viitoare

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite