Alegeri parţiale la Lehliu Gară şi Unirea. Cine sunt candidaţii care au intrat în cursa electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri parţiale locale pe 11 iunie FOTO Adevărul
Alegeri parţiale locale pe 11 iunie FOTO Adevărul

În judeţul Călăraşi, duminică, 11 iunie, sunt aşteptaţi la urne locuitorii din oraşul Lehliu Gară şi cei din comuna Unirea. La Lehliu Gară, pentru fotoliul de primar intră în cursa electorală deputatul Iulian Iacomi(PSD), Laurenţiu Bănescu(PNL), Ştefania Moga(independent), care a ocupat interimatul după alegerea lui Iacomi ca deputat, dar şi Cornelia Georgeta Toader(PMP).

La Unirea, luptă pentru câştigarea voturilor cetăţenilor Florian Belu(PSD), în prezent primar interimar, Aurica Pârlea(PNL) şi Aurel Rădăcină(PMP).

Guvernul a stabilit în data de 11 iunie 2017 organizarea scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate.
Alegerile parţiale vor fi organizate în cinci municipii – Moineşti, judeţul Bacău, Craiova, judeţul Dolj, Târgu Jiu, judeţul Gorj, Lupeni, judeţul Hunedoara, Roman, judeţul Neamţ, nouă oraşe – Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi şi în 35 de comune.

Votarea începe la ora 07.00

Depunerea candidaturilor pentru funcţia de primar a avut loc în perioada 16 - 22 mai. Contestaţiile la candidaturi au putut fi depuse până pe 24 mai, fiind soluţionate în termen de 24 de ore. Candidaturile rămân definitive în data de 28 mai.

Listele electorale permanente se tipăresc până cel târziu pe 9 iunie, cu două zile înaintea datei alegerilor.

Votarea va începe pe 11 iunie la ora 07.00 şi se va închide în aceeaşi zi la ora 21.00. Conform Legii 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, oraşul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul îşi are domiciliul sau reşedinţa, după caz.

Alegătorii pot vota numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă sau în copia de pe lista electorală complementară.



Vă recomandăm şi:

În Mehedinţi, alegeri locale parţiale la Godeanu şi Şimian

Guvernul organizează alegeri parţiale

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite