Agricultura ecologică, subvenţionată. Fermierii primesc sume cuprinse între 192 şi 270 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fermierii care se ocupă de sectorul bio au motiv de bucurie. Autorităţile au prelungit termenul de depunere a cererilor de sprijin pentru schema de ajutor specific de minimis compensatoriu exploataţiilor vegetale din agricultura ecologică.

Ministerul Agriculturii a anunţat că obiectivul schemei este de a se asigura un echilibru al ajutoarelor care se acordă pentru operatorii aflaţi în perioada de conversie în anul 2013, comparativ cu anul 2012, pentru exploataţiile înscrise în sistemul de agricultură ecologică – sector vegetal, cu dimensiuni cuprinse între 0,3 – 5 ha şi 5,1 – 20 ha.
Iată care este cuantumul sprijinului financiar:
- 1.180 lei, care reprezintă contravaloarea a 270 euro a compensaţiei financiare a sumelor acordate în anul 2013, faţă de anul 2012, operatorilor înscrişi în sistemul de agricultură ecologică – sectorul vegetal cu exploataţii cuprinse între 0,30 ha – 5 ha, inclusiv.
 -·845 lei, care reprezintă contravaloarea a 192 euro a compensaţiei financiare a sumelor acordate în anul 2013, faţă de anul 2012, operatorilor înscrişi în sistemul de agricultură ecologică – sectorul vegetal cu exploataţii cuprinse între 5,1 ha – 20 ha, inclusiv. Bugetul total estimat al acestei scheme este de 10.600.000 lei.

"Având în vedere numărul de 7676 solicitări înregistrate la centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, comparativ cu numărul maxim estimat de beneficiari de 9600, precum şi bugetul total alocat acestei scheme, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale are în vedere instituirea unei noi sesiuni de depunere de cereri, pentru această schemă, în cursul lunii decembrie", se precizează într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

Vă recomandăm şi:

FOTO Afacere de 7,5 milioane de euro: un român din Bărăgan a găsit reţeta să scoată bani din pâine bio, făcută ca la bunica

FOTO Secretele unei afaceri de succes: un român face bani din reţete culinare inspirate din Biblie

Livada cu autoservire, în care clienţii îşi culeg singuri fructele eco

Patronate: Românii au compromis termenul „agricultură ecologică“. Avem 4.400 de ferme, iar în Europa sunt 400

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite