Vor fi reluate lucrările de reabilitare a blocului operator din Spitalul Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reabilitarea blocului operator a început din vara anului trecut  Foto Arhivă
Reabilitarea blocului operator a început din vara anului trecut  Foto Arhivă

Reabilitarea blocului operator al Spitalului Judeţean Buzău a început încă din vara anului trecut, însă lucrările s-au blocat din cauza unor pretenţii pe care firma care a câştigat licitaţia le-a emis.

Investiţia iniţială aprobată a fost de 13,5 milioane de euro, ulterior firma cerând încă 50% din valoarea contractului, cerinţă refuzată de Consiliul Judeţean. În urma refuzului, societatea a oprit orice lucrare.

Blocajele acestor tipuri de lucrări, chiar şi la nivel naţional, au intervenit din cauza preţurilor pe care poate unii constructori le solicitau, în urma unor actualizări necesare, ele depăşind preţul avizat în caietul de sarcini şi stabilit în cadrul licitaţiilor. 

Deşi problema reabilitării blocul operator şi-a găsit soluţia şi acestea vor fi reluate, nu s-a dat încă o dată anume de începere a lucrărilor.

Oprirea lucrărilor nu a presupus pierderea finanţării. Reabilitarea va fi dusă la bun sfârşit, iar lucrările vor începe cât de curând, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite