VIDEO Ursul a băgat spaima în localnicii unei comune buzoiene. Azi-noapte, a mâncat dintr-un porc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au sacrificat porcul schilodit de urs
Oamenii au sacrificat porcul schilodit de urs

În mai puţin de o săptămână, un urs a atacat de mai multe ori câteva gospodării din comuna Colţi. Azi noapte, ursul a pătruns până în centrul satului, a intrat într-un grajd şi a mâncat dintr-un porc, pe care l-a lăsat în viaţă, schilodit.

Este disperare pe uliţele din Colţi. Ursul care a terorizat satul anul trecut a revenit, probabil după hibernare. Este mai înfometat decât data trecută, dovadă fiind pagubele pe care le lasă în urmă. De la sfârşitul săptămânii trecute a venit de trei ori în sat, omorând trei animale.

”După picior ar fi tot ursul de anul trecut. A luat o capră, apoi un porc de 60 de kilograme şi acum alt porc de 80 de kilograme. A făcut trei pagube”, a declarat Pavel Petrişor Rădulescu, primarul comunei Colţi.

Autorităţile locale au solicitat împuşcarea ursului, însă durează mult obţinerea autorizaţiilor de vânătoare. Oamenilor nu le rămâne decât să îşi ia singuri măsuri de protecţie.

”Ce a luat azi-noapte a fost la jumatea satului iar femeia asta mai are doi porci şi zice să îi ducă în casă. Unul de aici vrea să facă gard electric dar nimic. Au venit, au zis că le dau banii pentru despăgubiri dar e nimica toată. Ursul poate să atace şi oamenii pe drum”, a precizat Pavel Petrişor Rădulescu, primarul comunei Colţi.

Anul trecut, în numai o zi, acelaşi urs a distrus un coteţ şi un grajd apoi a omorât doi porci de peste 100 de kg. Atacuri ale urşilor au fost semnalate la finele anului trecut şi în oraşul Pătârlagele dar şi în comuna Cozieni unde au fost omorâţi trei măgari.

Ministerul Mediului a dat atunci derogare pentru vânătoarea sălbăticiunilor care provoacă pagube în gospodării dar până acum niciun urs nu a fost capturat sau împuşcat pe raza judeţului Buzău.

Imagini care vă pot afecta emoţional 

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite