VIDEO Soarta l-a împins să plece la alarmă în locul unui coleg. O spune tatăl agentului de pază care a murit carbonizat, într-un accident rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Moartea lui Gheorghe Niţu a provocat o mare durere în toată comuna Vadu Paşii, unde locuia împreună cu soţia şi cei doi copii. Era un om săritor, bun la suflet, călit în viaţă şi cu o putere fizică remarcabilă. De aceea, rudele şi apropiaţii nu îşi pot explica cum a fost posibil ca muntele de om să rămână captiv în caroseria maşinii.

Tristeţea, lacrimile şi disperarea au pus stăpânire pe gospodăria lui Gică Niţu, din Vadu Paşii, după ce accidentul rutier în care agentul de pază şi-a pierdut viaţa, carbonizat în maşina de serviciu cu care se deplasa la o intervenţie. Împietriţi de durere, părinţii şi soţia bărbatului de 39 de ani caută răspunsuri la drama care i-a copleşit.

De ce a fost nevoie să plece la intervenţie în locul unui coleg, cum de nu a reuşit un om aşa de puternic să scape dintre fiarele contorsionate sau de ce Dumnezeu le-a dat tocmai lor asemenea necaz. Sunt câteva dintre întrebările care îi neliniştesc pe apropiaţii lui Cică. 

”A fost misiunea altuia. El a dat să se ducă la intervenţie, dar trebuia să fie altcineva. Poate nu se întâmpla dacă se ducea celălalt coleg. Înainte de impact ar fi vorbit cu un coleg apoi nu s-a mai auzit nimic”, spune Ştefan Niţu, tatăl lui Gică.

”Nu merita o asemenea moarte! Îl vom regreta toată viaţa. Despre nenorocire am aflat aseară. Am auzit-o pe mama lui cum plângea la poartă. Dimineaţă trebuia să iasă din tură. Băiatul lui încă îl aşteaptă acasă”, mărturiseşte Aida Niţă, verişoară. 

Rudele cred că moartea parcă i-a fost sortită şi prevestită. Aşa cum nu mai făcuse de mult timp, Gigel a oganizat o mare petrecere, cu lăutari, chiar în preziua tragediei. ”Ultima oară am vorbit de dimineaţă cu el, când a venit să aducă băiatul. Pe fată a luat-o cu el, în oraş, pentru că mergea la şcoală. Cu o seară înainte a fost petrecere mare, unde au chefuit el şi câţiva prieteni. Parcă a fost aşa o premoniţie”, crede tatăl victimei.

Gică Niţu a murit nevinovat, în cele mai groaznice chinuri, după ce a fost lovit din spate de un şofer care nu a păstrat distanţa corespunzătoare. Autoturismul de intervenţie în care se afla agentul de pază a fost proiectat pe contrasens într-o autocisternă apoi a luat foc instantaneu.

nitu

Gheorghe Niţu lucra în grupa de intervenţii a unei firme de pază şi protecţie din oraş. Luni seară se deplasa dinspre Buzău spre abatorul de pui de la ieşirea din oraş, unde urma să constate motivul declanşării unei alarme.

La ultima intersecţie din traseu, a oprit pentru a vira la stânga însă nu a fost observat la timp de şoferul unui autoturism Opel care circula din spatele lui a fost lovit şi aruncat pe contrasens unde a intrat în coliziune cu o autocisternă. Accidentul a fost provocat de şoferul din Opel, un bărbat de 63 de ani, din localitatea buzoiană CA Rosetti.

Agentul de pază a ars de viu, în timp ce pompierii se străduiau să stingă flăcările care au carbonizat în întregime autoturismul. Alte două persoane au fost rănite, dar se află în afara oricărui pericol. Este vorba despre şoferul Opelului, cel care a provocat accidentul, şi un pieton care a fost izbit de cioburile sărite din coliziune.

Gică Niţu, aşa cum îl cunoşteau apropiaţii, era apreciat în cercul său de prieteni şi în colectivul de la serviciu. Colegilor săi nu le vine să creadă că bărbatul nu mai este printre ei. Fratele său, cu un an mai mare, lucrează în cadrul aceleiaşi firme. Va fi înmormântat joi în cimitirul din Vadu Paşii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite