VIDEO Revenirea bufniţelor în centrul Buzăului, semn al primăverii timpurii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Este primavară timpurie! Cel puţin asta sugerează apariţia neobişnuită a unei colonii de bufniţe chiar în centrul oraşului Buzău. Zecile de bufniţe s-au adăpostit în coroanele unor brazi din curtea Inspectoratului Silvic. Misterioasele înaripate s-au acomodat repede cu trecătorii şi locuitorii din zonă.

Nu este pentru prima dată când colonia de bufniţe se adăposteşte în brazii din curtea Inspectoratului Silvic, chiar  în centrul oraşului Buzău. Trecătorii s-au obişnuit cu prezenţa lor periodică şi le acordă atenţia cuvenită. Asta chiar dacă în popor se spune că bufniţele aduc ghinion.

Nu mai puţin adevărat este că folclorul românesc atribuie bufniţei rolul de mesager sau vestitor al unei primăveri timpurii.  

Pe teritoriul României trăiesc în jur de 11 specii de bufniţe şi toate sunt strict protejate de lege. Culorile penajului variază în  funcţie de specie, dar cele mai des întâlnite sunt maro închis şi deschis. 

Bufniţele obişnuite să poposească în centrul oraşului Buzău fac parte din specia Ciufi de câmpie, păsări răpitoare nocturne care se hrănesc cu şoareci de câmp sau de casă, broaşte, lilieci mici, insecte sau chiar iepuri.   

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite