VIDEO Revelionul în România, mai scump decât o excursie în străinătate, din ofertele agenţiilor de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada revelionului, agenţiile de turism au mai mare succes la ofertele pentru străinătate decât la sejururile în ţară. Explicaţia operatorilor este simplă: în timp ce o excursie în Grecia costă 250 de euro, la Poiana Braşov un pachet care conţine doar masa de Revelion şi mic dejun costă peste 800 de euro.

Cea mai mare agenţie de turism din Buzău are încă multe locuri nevândute în staţiunile din ţară. Preţurile extrem de mari practicate anul acesta de hotelieri în staţiunile consacrate sunt inaccesibile pentru foarte mulţi. La Poiana Braşov, un pachet de cinci nopţi la un hotel de patru stele costă 830 de euro de persoană, iar la Sinaia, pentru patru zile,  o familie trebuie să plătească 3.000 de lei.

"În ultimii 27 de ani, de când lucrăm pentru aceste revelioane în România este prima lună în care a fost un fiasco total. Acum doi ani de zile, la Călimăneşti Căciulata, era 300 de lei Revelionul, trei nopţi. Combustibilul a scăzut. Ce a mărit preţul de atunci? La Băile Felix este un pachet de vreo trei nopţi în care o familie dai 25 de milioane de lei vechi", declară Doru Brătulescu, directorul agenţiei Briant.

Reprezentanţii agenţiei de turism spun că au clienţi la fel de numeroşi ca în alţi ani, însă cei mai mulţi aleg se petreacă sfârşitul de an peste hotare. Printre cele mai căutate sunt excursiile la Viena, de patru zile, care nu costă mai mult de 180 de euro de persoană. În Grecia, un periplu de cinci zile până la Paralia Katerini costă puţin peste 200 de euro. Aici, însă, turiştii trebuie să ia cu ei bucatele pentru masa de Revelion. Oferta agenţiilor de turism conţine însă şi locaţii în care restaurantele şi-au adaptat programul astfel încât să fie pe placul petrecăreţilor din România.

"I-am învăţat şi avem pachete, în Cipru, şi ne dau programul pe ore. De fapt, nu numai pe ei. În Tunisia, Revelionul ţine de seara până dimineaţa, cu lăutari din România, dar oricum preţurile sunt mai mici decât în ţară. Cu zbor cu tot te duce la 500 de euro de persoană. MUSCĂ 08.18 Revelion la Londra, cu 610 euro, 6 zile. Numai drumul cu avionul costă 500 de euro. Apoi, revelion la Roma, 7 nopţi, 500 de euro. Deci, e mai ieftin decât în ţară", spune Doru Brătulescu, directorul agenţiei de turism Briant.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că de la an la an constată că cerinţa este mai mică pentru sejururile de Revelion din ţară, din cauza preţurilor care nu sunt reglementate de vreun organism.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite