VIDEO Restricţiile de trafic de pe DN 10, ignorate de camionagii. Creşte riscul închiderii definitive a circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara a venit cu probleme pentru locuitorii din zona de munte a judeţului Buzău. O alunecare de teren a surpat DN 10 şi a blocat o bandă de mers. Autorităţile au instituit, joi, restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone pentru a nu agrava distrugerile. Mai multe imagini surprinse de trecători arată însă că restricţiile nu sunt deloc respectate.

Problemele au apărut pe drumul naţional 10, cel care face legătura între Buzău şi Braşov, încă de miercuri noapte. Atunci, o bucată din asfalt s-a surpat pe o lungime de aproape 30 de metri iar circulaţia se desfăşoară pe un singur fir. Administratorii drumului au instituit o restricţie de circulaţie pe acest tronson pentru autovehiculele de mare tonaj. 

Nu au voie să mai tranziteze zona afectată de alunecări vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone iar viteza maximă este de 10 km/h. Transportatorii nici nu concep ca acest drum să fie închis. Pentru ei este singura rută de legătură între Muntenia şi Ardeal.

Şoferii care vor să evite porţiunea cu probleme au ca alternativă ruta Cislău – Vălenii de Munte – Braşov. Traseul este însă mult mai lung decât cel prin Siriu, astfel că mulţi dintre şoferii de vehicule grele ignoră restricţiile impuse, profitând şi de lipsa unor echipaje de poliţie în zonă. Filmări cu TIR-uri şi camioane încărcate cu lemne care tranzitau DN 10, prin zojna afectată de alunecări, au fost postate pe reţelele de socializare.

Drumarii spun că restricţia de tonaj este obligatorie, deoarece vibraţiile produse de vehiculele grele dislocă terasamentul rămas intact, fapt ce ar genera închiderea totală a traficului auto pe DN 10 Buzău - Braşov.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite