VIDEO Peste 300 de oameni au protestat miercuri în centrul municipiului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miercuri au protestat peste 300 de buzoieni
Miercuri au protestat peste 300 de buzoieni

Buzoienii se mobilizează pe reţelele de socializare să protesteze, după ce Guvernul a adoptat, prin Ordonanţă de Urgenţă, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi modificarea codurilor penale. Evenimentul creat pe Facebook anunţă proteste în fiecare seară, începând de astăzi până duminică. Miercuri seară au fost peste 300 de persoane în centrul oraşului.

UPDATE Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.45.

Peste 300 de buzoieni s-au strâns, miercuri seară, în centrul Buzăului pentru a protesta faţă de ordonanţele privind graţierea şi modificarea codului penal adoptate de Guvern în noaptea de marţi spre miercuri.

Printre manifestanţi au putut fi văzuţi părinţii cu copii în cărucioare sau în braţe, adolescenţi, tineri dar şi câţiva pensionari. De asemenea, au ţinut să iasă în stradă, miercuri seară, consilierii judeţeni Adrian Zoican şi Emilia Babiuc, consilierii municipali Liviu Bănică şi Ion Barbu, primarul comunei Vadu Paşii, Gheorghe Firon, dar şi alţi consilieri şi membri ai Uniunii Salvaţi România.

Dotaţi cu pancarte, steaguri, fluiere şi vuvuzele, protestatarii au scandat: ”Eu am dormit, iar voi m-aţi păcălit”, „PSD+ALDE ciuma roşie!”, ”Mesaj de la Buzău, mergeţi la bulău!”, ”DNA să vină să vă ia!” sau ”Dragnea nu uita, România nu e ta!”. Pe pancartele afişate în centrul Buzăului, manifestanţii au scris: ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie”, ”Amnistie pentru voi doar în viaţa de apoi”, ”Să vă fie frică, poporul se ridică” sau ”Ordonanţe dedicate, cu urgenţe inventate”.

UPDATE 18.50 Manifestanţii s-au adunat în centrul oraşului, începând cu ora 18.00, protestul fiind cel mai amplu dintre celei desfăşurate până acum la Buzău împotriva ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codului penal. Protestatarii au scandat împotriva Guvernului PSD şi ALDE.

După aproape o oră şi jumătate de protest, în centru a fost trimisă o ambulanţă SMURD care a rămas în zonă până la finalul protestului fără a fi nevoie să intervină. La un moment dat lucrurile au fost pe cale să degenereze când un bărbat a avut ceva de reproşat la adresa protestatarilor însă jandarmii au intervenit prompt şi l-au scos pe bărbat din rândul manifestanţilor.

.................................................................................................................................................................

Protestul de astăzi este programat pentru ora 18.00, pe platoul din centrul Buzăului. ”Vremea, în special de joi, ne ajută. Mai ne cunoaştem şi noi, mai socializăm, mai întrebăm politicienii locali ce părere au despre ordonanţele adoptate sau trimise în Parlament”, scrie Aurel Simion, iniţiatorul seriei de proteste.

Tot pe Facebook, buzoienii organizează plecări în grup la protestul de astăzi din Piaţa Victoriei.

Aproximativ o sută de buzoieni au ieşit în stradă şi duminică seară pentru a protesta faţă de ordonanţa amnistiei şi graţierii. Oamenii au scandat, „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „Jos Guvernul!”, „PSD – Ciuma Roşie!”, „DNA să vină să vă ia”.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite