VIDEO Nunţi şi botezuri, întrerupte de poliţiştii buzoieni. Au fost ample controale în zonele aglomerate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto IPJ Buzău
Foto IPJ Buzău

Autorităţile buzoiene au efectuat numeroase descinderi în târguri, pieţe, spaţii aglomerate şi centrele comerciale din judeţ, pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Descinderile au vizat şi câteva nunţi şi botezuri cu mulţi invitaţi. Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 69.000 de lei.

La acţiunile din weekend, au fost verificate aproximativ 240 de societăţi comerciale, 200 de locaţii de interes, precum restaurante, parcuri, locuri de joacă, gări, autogări, pieţe, târguri, 150 de mijloace de transport şi au fost legitimate peste 3.000 de persoane.

Au fost angrenaţi în acţiune peste 600 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, inclusiv reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. 

Acestora li s-au alăturat  echipe ale Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 383 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19, dintre care 359 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală instituite prin lege în această perioadă. 

Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 69.000 de lei.

Acţiunile sunt desfăşurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului judeţ, fiind vizate în special zonele aglomerate, pieţele, târgurile şi terasele dar şi mijloacele de transport, o atenţie sporită fiind acordată mijloacelor de transport şcolar.

Poliţiştii subliniază că organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) este interzisă, iar în situaţia în care forţele de ordine constată că aceste interdicţii sunt încălcate, vor interveni cu fermitate şi vor aplica sancţiuni contravenţionale.

Pe 31 octombrie, în urma unui control la un operator economic de pe raza municipiului Râmnicu Sărat, poliţiştii au constatat faptul că în interiorul locaţiei era în desfăşurare un botez, la care participau aproximativ 45 de persoane. 

Poliţiştii au oprit evenimentul şi au adus la cunoştinţă prevederile legale. Totodată, a fost sancţionat contravenţional administratorului conform, cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Pe 31 octombrie, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Ziduri, în cadrul acţiunilor de verificare şi control pe raza de competenţă, au constatat că la un local avea loc o nuntă unde participau aproximativ 75 de persoane.

Deoarece în această perioadă este interziză organizarea de astfel de evenimente, poliţiştii au oprit petrecerea. Organizatorul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 6.000 de lei pentru încălcarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

Tot pe 31 octombrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Merei au intervenit la un botez desfăşurat pe raza de competenţă. Petrecerea, la care participau 25 de persoane, a fost oprită de poliţişti, iar organizatorul evenimentului a fost sancţionat contravenţional.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate în continuare pe raza judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite