VIDEO Nou pod peste râul Buzău, la 5 metri distanţă de cel vechi. Pe durata construcţiei, navetiştii folosesc podul de cale ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

upă închiderea vechiului pod, pentru lucrări de reabilitare, navetiştii din Vadu Paşii au găsit o nouă cale de acces către municipiul Buzău. Ei traversează râul pe podul de cale ferată, la o distanţă extrem de mică faţă de şine, variantă care le pune însă viaţa în pericol. Lucrările de  construcţie la noul  pod durează aproximativ doi ani.

„Şantier în lucru“ este pancarta care îi întâmpină pe cei care încearcă să traverseseze podul peste râul Buzău, de la Vadu Pasii, construit după un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny. Pe toată durata lucrărilor la vechiul pod, traficul pietonal va fi închis, iar în acest sens s-au montat deja panouri metalice care să nu mai permită accesul pietonilor. 

Navetiştii sunt pe de-o parte bucuroşi că au început, în sfârşit, lucrările  la acest obiectiv , iar pe de altă parte, sunt nemulţumiţi de faptul că nu mai pot traversa acest pod. Aceştia  au găsit  o cale sigură de acces, pe lângă podul de cale ferată, la o distanţă extrem de mică faţă de şine, punându-şi astfel viaţa în pericol.

Pentru a nu pune în pericol viaţa nimănui, responsabilii de la CFR spun că lucrurile nu vor rămâne aşa. Ei vor monta pancarte cu accesul interzis în zonă, iar cei care se vor încumeta să traverseze podul de cale ferată vor primi amenzi usturătoare.

Autorităţile locale din comuna buzoiană Vadu Paşii caută soluţii pentru a ajuta navetiştii să ajungă în condiţii cât mai bune în municipiul Buzău. ”Am luat legătura cu transportatorul, am făcut o adresă şi către Consiliul Judeţean pentru mărirea numărului de curse. Sperăm să găsim înţelegere şi pentru această problemă vis-à-vis de transportul în comun. În schimb, este un caiet de sarcini care trebuie respectat şi nu putem forţa nota vizavi de această problemă”, a spus Gheorghe Firon, primarul comunei Vadu Paşii.

Lucrările  la  vechiul pod presupun, pe lângă înlăturarea stratului de bitum şi înlocuirea cu un alt material, şi îngustarea căii de circulaţie la maximum doi metri, precum şi consolidarea pilelor. La 5 metri distanţă de cel vechi, în aval, va fi construit un nou pod. Lucrările de construcţie la noul  obiectiv durează  aproximativ doi ani.

Pentru această lucrare de construcţii, banii vin de la Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26 milioane de lei. În plus, pentru demararea lucrărilor, Consiliul Judeţean Buzău a alocat suma de 1,5 milioane, din fonduri proprii. 

Lucrarea va fi executată de un concorţiu format din mai multe firme, printre care şi Integral Buzău, societate de construcţii care a ridicat şi reabilitat mai multe clădiri din oraş.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite