VIDEO În papuci şi în pijamale, la concertul lui Benone Sinulescu din Buzău: „Este cel mai mare cântăreţ român“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Benone Sinulescu este singurul artist în viaţă care are un festival. I l-au dăruit autorităţile municipiului Buzău la împlinirea vârstei de 80 de ani. Cântăreţul de muzică populară s-a născut la 24 mai 1937, în localitatea Siriu din judeţul Buzău.

Peste 2.000 de oameni au fost sâmbătă în centrul Buzăului pentru a-l asculta pe artistul născut în urmă cu 80 de ani în judeţul Buzău. Artişti de renume au urcat pe scena uriaşă de pe platou, iar cel mai aşteptat moment a fost recitalul lui Beni, care a durat peste o oră. 

Unii au venit cu căţeii după ei, în papuci şi pijamale, ca să nu piardă momentul. Publicul i-a cântat în cor ”La multi ani”. 

Atmosferă de mare sărbătoare, în centrul Buzăului. Festivalul de muzică folclorică oferit în cinstea lui Benone Sinulescu a început la ora 14.00. Chiar înainte de începerea recitalurilor, un roi de albine a invadat scena festivalului iar poliţiştii locali au chemat un apicultor ca să alunge insectele.

În prima zi de spectacole i-au dedicat recitalurile maestrului născut la Siriu, în judeţul Buzău, multe nume consacrate ale muzicii populare. Cei peste 2.000 de spectatori i-au admirat sâmbătă pe scena montată în Piaţa Dacia pe Elisabeta Turcu, Tiberiu Ceia, Lazăr Novak, Caleria şi Traian Ilea, interpreţii melodiei ”Puşca şi cureaua lată”, Mircea Sime, Maria Butaciu, Laura Lavric, Ştefania Rareş, Ilie Caraş.

Cel mai aşteptat moment a fost recitalul lui Benone Sinulescu, care a durat mai mult de o oră. Maestrul a interpretat cunoscutele sale şlagăre iar spectatorii, de toate vârstele, au încins hore şi dansuri în doi. La finalul recitalului, buzoienii i-au cântat maestrului Benone Sinulescu ”La mulţi ani”, artistul împlinind vârta de 80 de ani pe data de 24 mai. 

Duminică, spectacolele din centrul Buzăului vor începe la ora 14.00 şi vor ţine până la ora 22.00. Vor urca pe scenă Gheorghe Zamfir, Vasilica Tătaru, Lucia Dumitrescu, Emilia Dorobanţu, Ghiţă Brancu, Florica Bradu, Mioara Velicu, Angela Buciu, formaţia "Nemuritorii", ansamblul "Drăgăicuţele" şi mulţi alţii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite