VIDEO FOTO Accident mortal din cauza gheţuşului, în Zona Industrială a municipiului Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacia a fost grav avariată în urma impactului cu TIR-ul                                                FOTO: Iulian Bunilă
Dacia a fost grav avariată în urma impactului cu TIR-ul                                                FOTO: Iulian Bunilă

Două persoane au murit şi alte două au fost rănite grav după ce maşina în care circulau a derapat şi a intrat în coliziune cu un tir. Accidentul s-a produs, spun oamenii legii, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de trafic, mai exact a unui carosabil acoperit cu gheaţă. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Zăpada care a căzut în cursul nopţii a acoperit carosabilul cu un strat de zăpadă sub care era gheaţă. La ieşirea din municipiul Buzău, pe podul din Zona Industrială, un autoturism care circula către Brăila a derapat pe şosea. Şoferul a pierdut controlul volanului şi a lovit frontal un TIR care circula regulamentar din sens opus.

Cei patru pasageri din autoturism au fost prinşi ca într-o menghină între fiarele maşinii iar pentru scoaterea lor a fost nevoie de intervenţia pompierilor de la descarcerare. Una dintre cele patru persoane aflate în autovehicul nu a mai putut fi salvată iar ceilalţi pasageri au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale. Un al doilea pasager rănit grav a intrat în stop cardio respirator la Spitalul Judeţean şi nu a mai putut fi resuscitat. În privinţa unei alte victime, care are traumatisme severe, se pune problema transferului la un spital din Capitală.

După efectuarea măsurătorilor la locul accidentului, poliţiştii spun că de vină este şoferul autoturismului. “Din primele cercetări, se pare că şoferul autoturismului Logan nu a adaptat viteza la condiţiile meteo-rutiere, moment în care a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens unde s-a izbit de un TIR“, a declarat inspectorul principal Gheorghe Colăcel, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Buzău.

Dacă în urma anchetei se va dovedi că accidentul s-a produs din cauza firmei angajată de administratorului drumului, pentru că nu a împrăştiat material antiderapant pe carosabil, culpa va reveni acesteia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite