VIDEO Familii din Buzău, înşelate de escroci din puşcării care se dau drept rudele acestora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultimele trei luni, nu mai puţin de 18 familii au fost înşelate                                      FOTO: Iulian Bunilă
În ultimele trei luni, nu mai puţin de 18 familii au fost înşelate                                      FOTO: Iulian Bunilă

Un nou mod de escrocherie tinde să devină un adevărat fenomen, pe fondul naivităţii oamenilor. Un grup de şarlatani, unii bănuiţi a fi din puşcării, sună la întâmplare persoane de peste 50 de ani, se dau drept copiii acestora şi spun că au nevoie de bani pentru a ieşi dintr-o încurcătură. Nu mai puţin de 18 buzoieni au picat în plasa escrocilor. Se presupune că aceste apeluri sunt efectuate din penitenciare.

O familie din municipiul Buzău a rămas fără banii strânşi pentru zile negre, 4.000 de lei, în urma unui astfel de telefon. O voce de la celălalt capăt al firului s-a recomandat a fi băiatul lor. Sunase să ceară bani, ca să scape de ancheta poliţiei, pentru că tocmai provocase un accident. 

Tatăl a mers la bancă pentru a pune suma cerută de presupusul fiu. Şi-a dat seama prea târziu că tocmai fusese înşelat. „Imediat după ce am ieşit din bancă, individul m-a sunat şi m-a intrebat dacă am pus banii. Atunci, am sezizat că nu e vocea băiatului meu. Acesta a continuat să susţină că el e fiul meu, dar că are vocea schimbată din cauza emoţiilor. Avea vocea mult schimbată şi mi-am dat seama că nu e fiul meu la telefon. M-am dus înapoi în bancă, însă trecuse termenul până la care puteam anula tranzacţia, pentru că această persoană mă ţinuse de vorbă suficient de mult timp. L-am sunat din nou, însă acesta scosese deja cartela respectivă din telefon”, povesteşte bărbatul înşelat. 

În ultima vreme, poliţiştii buzoieni s-au confruntat cu un val de plângeri din partea unor persoane înşelate de presupuşi fii. „Din luna noiembrie a anului trecut şi până în prezent, la IPJ Buzău au fost înregistrate 18 dosare penale privind infracţiunea de înşelăciune prin metoda rudei implicate într-un eveniment rutier. Infractorii profită de impactul emoţional pe care îl are asupra victimelor vestea că fiul lor a fost implicat într-un accident grav de circulaţie”, a precizat comisarul-şef Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău. 

Victimele escrocilor au vârste cuprinse între 50 şi 87 de ani, iar valoarea totală a prejudiciului este de peste 80.000 de lei. Până în prezent, niciunul dintre infractori nu a fost prins, însă există un cerc de suspecţi, între care se află şi puşcăriaşi din mai multe penitenciare din ţară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite