VIDEO Două fetiţe au ars de vii, în timp ce părinţii erau cu vacile pe păşune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două surori de 1 an şi 4 luni şi 4 ani, dintr-o localitate de lângă oraşul buzoian Pogoanele, au sfârşit de vii în incendiul care a cuprins miercuri seară coliba în care stăteau. Fetiţele fuseseră lasate închise între pereţii de carton şi nailon de parinţi, cât timp aveau grijă de cireada de vaci a satului.

Părinţii copiilor erau cu vacile la păşunat, pe islazul din jurul localităţii Căldărăşti, Pogoanele, când o localnică a venit într-un suflet la ei să le spună că le arde baraca în care stăteau cu copiii pe timpul verii. Când au ajuns, din adapost nu mai rămăsese nimic.

“A strigat o vecină, vezi Niculino, fugi la fete, că îţi arde casa. Când am ajuns, nu am avut ce să mai facem. Nu ştiu de unde a luat foc, pentru că nu am lăsat niciun chibrit în casă”, spune Niculina Moise, mama fetiţelor arse odată cu coliba în care se aflau.

“Am lăsat copiii în pat pentru că era ora când dădeam drumul la vacile oamenilor spre sat şi cam la o jumătate de oră am văzut fumul care ieşea din casa noastră”, spune Viorel Fieru, tatăl fetelor.

La sosirea pompierilor baraca era deja scrum, iar printre resturi au găsit şi trupurile carbonizate ale micuţelor. Mirela avea 1 an şi 4 luni, iar Mariana, 4 ani. “Când am ajuns, copiii erau morţi. Unul era lângă uşă iar celălalt, lângă pat. Cel mai probabil, copiii s-au jucat cu o sursă de flacără”, a declarant maiorul Dan Manciulea, de la ISU Buzău.

Autoritatile locale se gândesc cum să ajute familia greu încercata de soartă. Cei doi soţi mai aveau încă trei copii, baieţi de 6, 11 şi 15 ani. Cel mic se afla cu ei când s-a petrecut tragedia. Autorităţile aşteaptă rezultatul anchetei şi se gândesc dacă îi vor mai lăsa în familie, mai ales că băieţii mai mari sunt des trimişi să muncească în gospodăriile sătenilor ca să câştige un ban.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite