VIDEO Distracţie maximă în Drăgaică. Târgul îi va avea oaspeţi pe Viorica şi Ioniţă din Clejani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lista celor aleşi de organizatorii Drăgăicii să-i încânte pe vizitatorii târgului de vară se îmbogăţeşte cu câteva nume importante ale muzicii de petrecere. Astfel, în programul serii de 21 iunie a fost strecurat recitalul Tarafului din Clejani.

Viorica şi Ioniţă din Clejani vin cu taraful lor miercuri, 21 iunie, de la ora 20.00. În aceeaşi seară urmează să urce pe scenă şi formaţia „Datina”, câştigătoare a premiului MTV pentru segmentul Etno.

Organizatorii au decis să suplimenteze lista formaţiilor care urcă pe scena spectacolului, urmare a reuşitei de până acum a târgului Drăgaica 2017. Aproximativ 70.000 de oameni au vizitat târgul, în contextul în care biletul costă 1 leu, iar elevii şi copiii au gratuitate la intrare.

Drăgaica, marea distracţie a buzoienilor

Fum de grătare, muzică de-ţi sparge timpanele, tiribombe care te ameţesc: aceasta este atmosfera în Târgul Drăgaica. Cel mai mare bâlci din ţară dar şi cel mai longeviv îi va ţine pe buzoieni tot într-o distracţie până pe 24 iunie.

Terasele învăluite în fumul grătarelor produc pe bandă rulanta mici şi fripturi, cât să sature zeci de muşterii într-o oră. Porumbul fiert, gogoşile şi vata de zahăr sunt nelipsite de mâinile vizitatorilor târgului de vară. Oamenii înfulecă din bunătăţi în timp ce admiră spectacolul folcloric ori cumpără suveniruri din bazar.

În târg au fost amplasate peste o sută de corturi şi alte 40 de standuri pentru produse industriale şi de artizanat. Printre zecile de meşteri populari sosiţi din zece judeţe se află şi buzoianca Elena Covaci, ”mama” unor drăgălaşe păpuşi croşetate, pe care le vinde cu 15 lei bucata.

image

În Drăgaică, distracţia vine din orice colţ. Un număr de 20 de utilaje de agrement au fost montate în târgul buzoian. Nu lipsesc tirul cu puşca sau roata norocului. Tinerii curajoşi au parte şi de senzaţii tari, pe care le găsesc în maşinăriile concepute special pentru iubitorii de adrenalină.

De anul acesta, Târgul "Drăgaica" are o nouă faţă. Peste 100 de artişti sunt programaţi să evolueze pe scena special amenajată.

Drăgaica este cel mai vechi târg din ţară, atestat documentar în secolul al 15-lea. Iniţial târg de lână şi vite la curbura Carpaţilor, îşi ia numele de Drăgaica în anul 1714 în descrierile lui Dimitrie Cantemir. Aici se vindeau produse ale micilor meşteşugari, oamenii se dădeau în scrânciob, beau bragă şi mâncau halviţă.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite