VIDEO Cum poţi să fii tâlhărit la miezul zilei, fără să-ţi sară nimeni în ajutor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poţi fi tâlhărit şi ziua-n amiaza mare că tot nu-ţi sare nimeni în ajutor! Este constatarea amară a poliţiştilor care au simulat o infracţiune în centrul oraşului Buzău. Deşi s-a întâmplat sub ochii lor, cele câteva zeci de persoane aflate în zonă au rămas fără reacţie. Mai mult, nici măcar un martor nu a anunţat incidentul la 112.

Exerciţiul a avut loc la orele diminetii, în zona bisericii Sfinţii Îngeri din municipiul Buzău şi a urmărit să testeze reacţia martorilor la săvârşirea unei tâlhării.

Un mascat al poliţiei a jucat rolul hoţului iar persoana tâlhărită a fost o poliţistă din Biroul de prevenire. Nimeni din mulţimea prezentă în parc nu a intervenit în sprijinul  tinerei tâlhărite.

După ce infractorul a fost prins iar paguba recuperată, poliţiştii au stat de vorbă cu o parte dintre martori cu privire la evenimentul la care au asistat. Toţi cei chestionaţi au afirmat că au observat când a fost sustrasă poşeta unei femei, însă doar câţiva dintre ei au fost în măsură să comunice date relevante referitoare la vestimentaţia şi semnalmentele făptuitorului.

Imediat după exerciţiu, cei prezenţi au fost sfătuiţi de poliţişti ca în situaţii de acest fel să reţină cât mai multe semnalmente ale autorului şi să apeleze numărul de urgenţă 112.

Activităţile din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii se vor încheia vineri, când poliţiştii de la Serviciul Rutier vor organiza un marş al liceenilor cu scopul prevenirii accidentelor de circulatie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite