VIDEO Cod portocaliu de viscol: Au fost suspendate cursurile în unităţile şcolare din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizibilitatea este redusă din cauza viscolului
Vizibilitatea este redusă din cauza viscolului

Codul portocaliu de vreme rea, instituit pe raza judeţului Buzău, vine cu restricţii privind traficul rutier. Conform datelor Centrului Infotrafic, Buzăul are cele mai multe drumuri naţionale închise, respectiv patru, urmat de Vrancea, cu două, şi Giurgiu, cu unul.

UPDATE Conform ultimelor date facute publice de oficialii CJ Buzău, au fost închise 11 tronsoane de drumuri judeţene. Această decizie a fost luată ca urmare a închiderii E85 până la limita cu judeţul Vrancea. Utilajele intervin în continuare şi vor interveni până la curăţarea drumurilor judeţene.

UPDATE Autorităţile au decis suspendarea cursurilor în unităţile şcolare din Buzău, atât în mediul rural cât şi în unităţile de învăţământ din municipii. Potrivit conducerii IŞJ Buzău, nu se ştie încă dacă se va învăţa marţi, o decizie în acest sens urmând a se lua luni, în funcţie de evoluţia vremii.

Şase autoturisme, cu 15 pasageri, au rămas înzăpezite pe DN 2 E 85, aproape de Râmnicu Sărat. 

UPDATE Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, o gravidă din localitatea Râmnicelu a fost transportată la Spitalul Râmnicu Sărat şi se află în stare bună. De asemenea, echipaje de intervenţie de la ISU acţionează pentru deblocarea unor autoturisme, rămase înzăpezite în localităţile Ruşeţu, Boboc şi CA Rosetti.

În urma monitorizării situaţiei operative de pe raza judeţului Buzău, ca urmare a fenomenelor meteorologice înregistrate, începând cu data de 17 ianuarie 2016 orele 08.00, prin sistemul 112 au fost anunţate patru cazuri.

A fost finalizată misiunea de asistenţă persoană din Râmnicelu, gravida fiind adusă, în stare bună, în jurul orelor 08.15 la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. 

  

La orele 08.34 am fost solicitaţi pentru acordarea asistenţei medicale unei persoane în vârstă de 84 de ani, în localitatea Costieni. La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău, deplasarea fiind asigurată de un antemergător – utilaj din cadrul Secţiei de Drumuri Judeţen. După ajungerea la faţa locului se va face o evaluare primară, ulterior vor fi luate măsurile necesare.

În intervalul orar 09.00-10.00 autorităţile au fost anunţate de trei locaţii în care sunt blocate în zăpadă autoturisme, respectiv zonele Ruşeţu, Boboc şi CA Rosetti, şase autoturisme, imediat fiind luate măsuri pentru deblocarea acestora, acţiunile fiind în curs de desfăşurare.

.....

Autorităţile au decis închiderea, începând cu ora 3.30 a DN2-E85 între limita cu judeţul Ialomiţa şi zona Hanului lui Ţintă, din apropierea intrării în municipiul reşedinţă, şi devierea traficul rutier pe DN1B Buzău–Ploieşti.

Conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, măsura a fost luată din cauza zăpezii viscolite şi a scăderii vizibilităţii sub 50 metri, şi izolat, chiar şi sub 20 de metri.

De asemenea, începând cu ora 5.15, din cauza zăpezii viscolite şi a scăderii vizibilităţii, traficul rutier a fost oprit pe DN2C, între localităţile Costeşti şi Slobozia, iar cinci minute mai târziu s-a decis, din cauza zăpezii viscolite şi a scăderii vizibilităţii, oprirea traficului rutier pe DN2B (Şoseaua Spătarului) între localităţile Buzău şi Brăila, între kilometrii 0 şi 3+88 metri (judeţul Buzău).

O oră mai târziu, la 6.10, a fost închis şi DN22, pe porţiunea cuprinsă între municipiul Râmnicu Sărat şi limita cu judeţul Brăila.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, circulaţia rutieră este întreruptă pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între Bucureşti şi Feteşti.

De asemenea, pe mai multe drumuri naţionale:

în judeţul Buzău: DN2 Buzău – Urziceni, DN2C Costeşti – Slobozia, DN2B Buzău – Brăila (Şoseaua Spătarului), DN22 Râmnicu Sărat – limita cu jud. Brăila;

în judeţul Giurgiu: DN5B Giurgiu – Ghimpaţi;

în judeţul Călăraşi: DN41 Olteniţa – Daia (pe sectorul Chirnogi – Căscioarele);

în judeţul Vrancea: DN23B Măicăneşti – Ciorăşti, DN2N Bogza – Dumbrăveni.

Din cauza căderilor de pietre, traficul este întrerupt pe DN57 Cozla - Şviniţa, în judeţul Caraş-Severin.

Din pricina unui eveniment rutier (ieşirea în decor a unui utilaj de deszăpezire), circulaţia auto este îngreunată pe DN1A, în zona localităţii prahovene Cheia.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite