VIDEO Centrul de zi pentru persoane fără adăpost este suprapopulat. Poliţia Locală a salvat din ger 15 oameni ai străzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gerul din ultimele zile a făcut ca adăpostul social al Primăriei Buzau să fie neîncăpător în acest weekend. Deşi capacitatea centrului este de 25 de paturi, aproape 50 de persoane au petrecut noaptea în adăpostul Primăriei. Între paturi au fost puse saltele pentru ca toţi oamenii fără adăpost să aibă unde să înnopteze.

Unii dintre oamenii străzii au venit la adăpostul Primăriei de bunăvoie, alţii au fost aduşi de echipaje de poliţie locală.

Cei mai vulnerabili, în aceste ore, sunt oamenii fără adăpost! 

Autorităţile au făcut tot ce au putut ca să-i aducă în adăposturi pe cei care nu s-au dus de bunăvoie, de teamă ca aceştia să nu sfârşească îngheţaţi. La centrul de zi şi de noapte pentru persoanele fără adăpost, în weekend, aproape 50 de persoane au primit cazare. 

Pentru că sunt doar 25 de paturi, au fost aşezate pe culoare şi câteva saltele.

Dacă o parte dintre oamenii străzii s-au prezentat singuri la adăpostul Primăriei, ceilalţi au fost aduşi aici de către poliţiştii locali sau de către echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

”În zilele de 6, 7 şi 8 ianuarie, oamenii legii au desfăşurat mai multe acţiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Buzău. În urma acţiunilor au fost identificate 15 persoane fără adăpost care au fost conduse la Centrul de Zi şi de Noapte de pe str. Speranţei, unde au fost preluate de către angajaţii din cadrul Centrului”, a declarat Doru Dumitraşcu, de la oliţia Locală Buzău. 

Pe lângă o masă caldă si un adăpost, oamenii străzii primesc şi îngrijiri la Cabinetul medical din centru, sau chiar consiliere psihologică.

Şi în zilele următore va fi ger, cu temperaturi sub -10 grade Celsius, pe timpul nopţii. Oricine poate sesiza autorităţile locale dacă vede persoane fără adăpost în pericol.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite