VIDEO Buzăul, penultimul judeţ în privinţa numărului de pacienţi cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Buzăul este penultimul judeţ din România în ceea ce priveşte numărul de persoane bolnave de COVID-19, anunţă oficialii Prefecturii Buzău. Un număr de 15 buzoieni s-au infectat cu noul coronavirus.

Potrivit buletinului informativ transmis de Prefectură, duminică, la nivelul judeţului se află în carantină 344 de persoane, iar alte 130 sunt în izolare la domiciliu.

De asemenea, autorităţile anunţă că pe parcursul zilei de ieri şi în timpul nopţii, când s-a desfăşurat Slujba de Înviere, nu a fost aplicată nicio sancţiune în contextul desfăşurării activităţilor din interiorul sau apropierea lăcaşelor de cult.

„Faptul că doar 15 buzoieni s-au infectat cu virusul COVID-19 înseamnă, pe de o parte, că autorităţile şi-au făcut treaba, de la Instituţia Prefectului, care coordonează lupta împotriva virusului, cadre medicale, autorităţi sanitare, jandarmi, poliţişti şi militari până la autorităţile locale, care implementează în fiecare oraş sau comună reglementările guvernamentale. Pe de altă parte, eforturile instituţiilor nu ar fi însemnat mare lucru fără sprijinul populaţiei. Buzoienii s-au comportat exemplar, cei mai mulţi dintre ei au stat în case şi s-au protejat pe ei şi pe semenii lor. Vă mulţumesc tuturor!”, a transmis prefectul judeţului Buzău, Leonard Dimian.

Sâmbătă seară, jandarmii au luat lumină de la IPS Ciprian şi au dus-o la persoanele aflate în carantină din judeţul Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite