VIDEO Atac al urşilor în mai multe gospodării din Colţi. Animalele dau târcoale satului Muscelu Cărămăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
reportaj ursi NYT foto printscreen new york times

Urşii au provocat dezastru în mai multe gospodării din comuna buzoiană Colţi. Un porc şi mai mulţi miei au fost sfârtecaţi, azi-noapte, de doi urşi care, în această dimineaţă, au fost zăriţi în vecinătatea gospodăriilor din satul Muscelu Cărămăneşti. Alarmate de localnici, autorităţile locale au cerut sprijinul jandarmilor pentru a alunga sălbăticiunile.

UPDATE: La Colţi au sosit echipe de la jandarmerie, poliţie şi de la AJPS, însă animalele au dispărut, între timp. 

Potrivit paznicului de vânătoare din zonă, după urmele descoperite în gospodăriile atacate, este vorba despre o ursoaica cu un pui de aproape un an. 

În satul Muscelu Cărămăneşti, care se află la 4 kilometri distanţă de centrul comunei Colţi, locuiesc 60 de persoane, media acestora de vârstă fiind de aproximativ 65 de ani.

Sătenii din Colţi trăiesc de multă vreme cu spaima că oricând pot da nas în nas cu urşii, care se apropie din ce în ce mai frecvent de gospodării în căutarea hranei.

buzau

Azi-noapte, urşii au dat iama în două gospodării din satul Muscelu Cărămăneşti, măcelărind mai multe animale domestice. 

Din gospodăria lui Gheorghe Zaharia, urşii au luat un porc de peste 100 de kilograme, iar de la Ion Gheorghe au dispărut patru miei.

În cursul acestei dimineţi, urşii încă dădeau târcoale satului Muscelu Cărămăneşti, oamenii speriaţi asaltându-l cu telefoane pe primarul localităţii pentru a anunţa pericolul.

”Un porc, doi berbecuţi şi doi miei au fost luaţi, azi-noapte, iar acum am fost sunat de localnici din Muscelu Cărămăneşti că doi urşi, probabil aceiaşi care au atacat azi-noapte, au ajuns în grădinile oamenilor, la doar 30 de metri de ei. Am chemat jandarmii să-i alunge”, ne-a declarat primarul comunei Colţi, Pavel Petrişor Rădulescu.

Un echipaj de la Jandarmeria Montană este aşteptată în zonă pentru a alunga urşii în pădure, departe de gospodării.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite