VIDEO Actorul Sorin Şaguna va fi înmormântat în Cimitirul ”Dumbrava” din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Şaguna a murit la vârsta de 25 de ani
Sorin Şaguna a murit la vârsta de 25 de ani

A luptat din răsputeri să învingă boala dar organismul nu l-a ajutat. A murit lăsând în urmă regretul că nu va interpreta roluri pe care şi le dorea. Sorin Şaguna, un actor considerat de specialişti o valoare a teatrului românesc, a sfârşit la doar 25 de ani pe patul de spital după trei luni şi jumătate de suferinţă. A fost răpus de toxoplasmoză, o boală tratabilă, în cele mai multe cazuri.

Trupul său fără viaţă a fost depus la capela cimitirului ”Dumbrava” iar funeraliile vor avea loc sâmbătă.

Sorin Şaguna a urcat pe scenă alături de maestrul său Florin Zamfirescu şi l-a interpretat pe Spiridon din piesa ”O noapte furtunoasă”, transmisă de TVR în ajunul sărbătorilor. A fost ultimul său rol pentru public. 

A urmat însă rolul vieţii sale, acela de luptător. În preajma sărbătorilor pascale a ajuns în spitalul ”Victor Babeş”, după ce a contractat toxoplasmoză. Alături, în spital, i-a fost tot timpul mama sa care a crezut ca şi Sorin că se va vindeca.

”Noi am fost o echipă şi am crezut până în ultima clipă că învingem în această luptă cu boala. Din păcate, corpul lui nu a fost de acord. Sorin a crezut până în ultima secundă că se face bine, că îşi urmează toate proiectele. În mod normal, această boală se vindecă dar după nouă zile de tratament a făcut alergie. Medicii i-au schimbat tratamentul dar nu a făcut faţă”, spune Laura Şaguna, mama actorului.

Sorin, spun cunoscuţii, era de o veselie molipsitoare, prefecţionist şi extrem de entuziast în toate proiectele. A ieşit în eter prima dată la 14 ani, la un post de radio local, unde avea o emisiune pentru copii şi tineri. A urmat apoi o a doua emisiune, noaptea, cu telefoane în direct. Timp de patru ani cât a fost elev la liceu, duminică de duminică, vorbea cu buzoienii.

”Era bucuros, voia să înveţe întotdeauna, cât se poate de mult, şi îmi amintesc de Sorin că mă uimea de fiecare dată, duminica, atunci când venea la emisie. Mă uitam la el şi nu credeam că un copil poate să aibă atâta poftă de viaţă. Avea o mare lumină în el şi nu îmi vine să cred că l-am pierdut”, mărturiseşte Magda Ionescu, realizator radio. 

Cel care i-a şlefuit talentul nativ, primul său profesor de actorie, vorbeşte despre Sorin la timpul prezent. Dascălul îşi aminteşte că purta cu elevul său discuţii care depăşeau bariera profesor- elev.

Sorin Şaguna a strălucit puţin atât cât i-a fost permis şi a lăsat în urmă trei volume de poezii pe care prietenii le deschid cu drag.

Tânărului actor profesorii îi prevedeau o carieră strălucită pentru că era adevărat pe scenă aşa cum era în viaţa de zi cu zi. 

CITEŞTE ŞI

VIDEO  Înainte să moară, actorul Sorin Şaguna a avut febră continuu, timp de aproape două luni

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite