Victor Ponta a câştigat alegerile în toate comunele buzoiene în care PSD-ul a importat primari de la PDL şi PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi primarii din judeţul Buzău, care au migrat odată cu ”Ordonanţa lui Dragnea”, au înclinat balanţa turului doi de scrutin în favoarea lui Victor Ponta, candidatul partidului care i-a adoptat. PNL a pierdut 18 primari, iar PDL, 14, transferul lor către PSD oglindindu-se şi în rezultate. Ponta l-a întrecut pe Iohannis, la Buzău, cu o diferenţă de 20%.

La Grebănu, comună de lângă Râmnicu Sărat, candidatul PSD a obţinut peste 60% din voturi. Actualul primar, Gheorghe Stanciu, este unul dintre cei 18 primari ai Partidului Naţional Liberal care au migrat, în toamnă, la PSD, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Cristinel Bîgiu, fost vicepreşedinte al liberalilor buzoieni. 

”Nu am niciun regret. Dacă preşedintele Consiliului Judeţean rămânea la PNL, rămâneam şi eu. Oriunde pleca preşedintele CJ, acolo plecam şi eu. Pe săteni nu i-a interesat că am trecut eu de la un partid la altul. Le-am explicat că eu trebuia să mă duc după preşedintele Consiliului Judeţean şi au înţeles. Aş fi vrut să rămân independent, dar nu s-a putut. Ce numai eu sunt în situaţia asta?”, ne-a declarat primarul din Grebănu.

Gheorghe Stanciu mărturiseşte că rezultatul alegerilor l-a surprins, ca pe toţi românii şi consideră că unii dintre colegii din noul său partid se fac responsabili de eşecul din alegeri, nu candidatul Victor Ponta. 

”Eu mă gândeam la 48 pentru Iohannis cu 52 pentru Ponta. Nu se gândea nici Iohannis că ia scorul ăsta. A supărat lumea cu grandomania, minciuna, a fost o revoltă, nu vedeţi că a ieşit lumea ca la locale? Reţele de socializare, telefoanele au mai fost o cauză. Am unul care a primit telefon din străinătate şi care i-a spus că nu mai trimite niciun euro dacă îl votează pe Ponta. Oamenii se ţin după primar într-o oarecare măsură. Dacă eram dincolo, diferenţa era mai mică dar cred că tot Ponta câştiga în comună”, a mai spus primul gospodar din Grebănu. 

Gheorghe Stanciu este primar la Grebănu din 2004. A terminat şcoala militară de ofiţeri activi, căi ferate, construcţii iar între 1977 şi 2004 a lucrat la S.C.D.P. Buzău, ca şef formare, şef sectie şi diriginte de şantier.

Şi la Pietroasele, fostul primar PDL, Cornel Enache, a adus cu el în PSD majoritatea alegătorilor din comună. ”Eu cred că am scos un rezultat bun pentru candidatul nostru, 56% pentru Ponta, şi eu sunt convins că în general contează din ce partid este primarul comunei. Nu ştiu ce scor ar fi fost dacă eram primar PDL în continuare”, a declarat Cornel Enache.

Primarul din Pietroasele spune că rezultatul la nivel naţional l-a surprins însă eşecul noului partid nu îl dezarmează. ”Nu pot să spun nici că regret, nici că am făcut bine că am trecut. Am făcut pasul ăsta şi asta e, mergem înainte. Când am trecut, au fost şi oameni care s-au bucurat, pentru că au înţeles că am avut un interes, pentru că am făcut-o pentru noi toţi, dar şi alţii care mi-au zis că de ce am plecat. Deocamdată nu am nicio părere de rău şi tot ce ne dorim acum este linişte”, a spus Cornel Enache, primar în Pietroasele.

În judeţul Buzău, ”Ordonanţa Dragnea” a lăsat filiala locală a Partidului Democrat Liberal fără niciun primar. Din cele 87 de unităţi administrative ale judeţului Buzău, 76 sunt conduse de primari PSD, opt au rămas pe mâinile liberalilor iar trei au primari independenţi.

Recomandări pe aceeaşi temă

Alegeri prezidenţiale 2014. Jumătate dintre asistaţii căminului de bătrâni din Buzău au cerut urna mobilă VIDEO

Alegeri prezidenţiale 2014. Secretarul Consiliului Judeţean Buzău face plângere penală după ce aleşi locali ar fi primit SMS-uri semnate de el

Alegeri prezidenţiale 2014. Politicienii Buzăului s-au grăbit să îşi aleagă favoriţii, în prima parte a zilei VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite