Un urs s-a chinuit zece ore să scape dintr-un gard în care rămăsese înţepenit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un urs care a rămas captiv într-un gard dintr-o pădure, la Bozioru, a fost lăsat să agonizeze timp de aproape 10 ore, până când s-a luat decizia tranchilizării. Luni, la propunerea comandantului Jandarmeriei, prefectul a dispus formarea unei comisii speciale care să reglementeze sarcinile de intervenţie în astfel de cazuri.

Jandarmeria Buzău a fost sesizată, duminică, în jurul orei 11.00, că un urs a rămas rămas captiv într-o pădure de pe raza comunei Bozioru.  

Jandarmii au sesizat toate instituţile abilitate, însă animalul sălbatic, protejat prin lege, a fost salvat abia la orele serii.

Jandarmeria are competenţă să intervină în astfel de situaţii, dar nu şi pentru tranchilizarea animalului, sarcină aflată în curtea gestionarului fondului cinegetic, după caz.

Duminică, nimeni nu şi-a asumat acestă responsabilitate, iar ursul a agonizat aproape 10 ore.

În cele din urmă, a fost chemat în sprijn un medic veterinar de la Urbis Serv Buzău, care şi-a asumat şi tranchilizarea ursului.

Deoarece nu a fost prima dată când lucrurile nu au decurs normal, comandantul Jandarmeriei a propus stabilirea de către o comisie specială a unor persoane şi sarcini clare de intervenţie în astfel de situaţii.

Prefectul a dispus formarea unei comisii, care se va întruni în această săptămână. După salvarea lui, ursul brun a fost dus înapoi în mediul sălbatic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite