Un buzoian, candidat la alegerile locale, într-un orăşel turistic din nordul Italiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Lucian Mocanca
George Lucian Mocanca

George Lucian Mocanca, un râmnicean în vârstă de 38 de ani, stabilit în Italia de mai bine de 17 ani, a decis să candideze pentru obţinerea unui loc în Consiliul Local al micului orăşel Lignano Sabbiadoro, în care locuieşte. Localitatea este situată în provincia Udine, în regiunea Friuli-Venezia Giulia din nordul Italiei, între Treviso şi Venezia, scrie gazetaromaneasca.com.

Localitatea Lignano Sabbiadoro are în jur de 7.000 de locuitori, care se confruntă cu o mare problemă: lipsa locurilor de muncă în afara stagiunii de vară.

”Aici este cheia pentru ca orăşelul să fie prosper. 90% din veniturile locuitorilor vin sau sunt direct legate de sezonul turistic, în perioada verii. Aici vin mii de turişti, din toate părţile Italiei dar şi din Europa. În perioada iernii însă e pustiu, nu mai mişcă nimic. Şi eu, care stau aici de aproape 10 ani, sunt forţat să îmi găsesc de muncă în alte părţi. Noul primar are misiunea grea de a găsi posibilităţi de a ajuta locuitorii: taxe mai reduse, ajutoare sociale, locuri de muncă şi în extrasezon, etc.”, a completat românul.

George Lucian Mocanca este căsătorit şi are doi copii. Este de profesie bucătar, meserie pe care o practică de când a venit în Italia. A decis să intre în politică şi să candideze pentru a deveni consilier în primărie, fiind încurajat de unii clienţi, politicieni italieni. Nu îi place în mod deosebit politica, dar e încântat că nu e pe listele vreunui partid, ci a unei liste civice, ”per Fanotto Civicamente”, care împreună cu alte trei liste civice susţin actualul primar, Lucca Fanotto: ”Vreau să fiu o voce pentru românii şi străinii de aici”, a spus românul.

La alegerile locale va mai fi prezentă o româncă, candidaţă pe listele partidului lui Berlusconi. Articolul complet, pe gazetaromaneasca.com.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite