„Tyson de la Buzău” a fost reţinut pentru deţinere ilegală de arme. A ascuns un pistol într-un cimitir VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Un bărbat din judeţul Buzău a fost arestat pentru 30 de zile după ce poliţiştii au descoperit că deţinea ilegal o armă automată şi zeci de cartuşe aferente acesteia. Potrivit unor surse judiciare, cel reţinut este Adrian Oprea, zis ”Tyson de la Buzău”, personaj cunoscut în lumea interlopă din Buzău.

Un alt bărbat, de 36 de ani, din Mărăcineni, este cercetat în acelaşi dosar penal privind comiterea infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”. Iniţial, cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, însă numai Tyson a rămas în arest. 

Mai multe percheziţii la domiciliile celor doi au fost efectuate zilele trecute de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Buzău la persoane bănuite de deţinerea ilegală a unor arme, muniţii sau componente esenţiale ale unor arme.

Iniţial, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 60 de cartuşe, muniţie letală deţinută ilegal. Au fost reţinuţi pentru 24 de ore doi bărbaţi, în vârstă de 26 şi 36 de ani, din Vadu Paşii, respectiv Mărăcineni.

La 24 de ore după reţinerea lui Adrian Oprea şi a lui Marius Nichiţelea, în urma audierilor, anchetatorii au aflat informaţii despre locul în care a fost ascunsă arma de foc căreia i se potrivea o parte din muniţia găsită cu o zi înainte. Acestea fuseseră îngropate în cimitirul din Vadu Paşii cu o zi înaintea percheziţiilor.  

Din cercetări a reieşit că arma şi muniţia aferentă i-ar aparţine lui Tyson din Vadu Paşii. Astfel, în urma probatoriului administrat, instanţa a emis vineri pe numele tânărului de 26 de ani, din Vadu Paşii, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Faţă de bărbatul de 36 de ani, din Mărăcineni a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Poliţiştii continuă cercetările în dosarul penal pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor cercetate”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.

Adrian Oprea şi Marius Nichiţelea sunt personaje cunoscute în lumea interlopă din Buzău. În luna mai, după declanşarea pandemiei, Adrian Oprea ”Tyson” a dat petrecere cu 20 de prieteni la o fermă părăsită din Gherăseni. La plecare, convoiul de autoturisme a fost oprit de un filtru al poliţiei, în care se aflau şi mascaţi, iar cei 20 de bărbaţi au fost amendaţi. 

De altfel, la mai toate petrecerile pe care Tyson şi amicii lui le organizau aceştia ţineau să pomenească despre arsenalul deţinut. Acesta a căpătat porecla după ce s-a tatuat pe faţă asemenea celebrului pugilist.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite