Top "Forbes 500 miliardari": Familia Mănescu este pe locul secund în topul celor mai bogaţi buzoieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locul doi pe Buzău în Topul "Forbes 500 miliardari" este ocupat de familia Mănescu, cu o avere estimată între 18 şi 19 milioane de euro. La nivel naţional, ocupă poziţia 266.

Familia Mănescu deţine grupul de firme Constam cu activităţi de vânzări oţel-beton (Constam Metal) şi vânzare de materiale de construcţii (Constam Ambient). De asemenea, familia Mănescu mai are o participaţie de circa 80% la Steel Service (procesare de oţel beton).


Ion Mănescu a reuşit să-şi convingă cei doi fii Florentin şi Bogdan Mănescu să lucreze alături de el. Anul 2009 a afectat serios rezultatele firmei mai ales pe partea de construcţii, dat fiind şi contextul căderii pieţei imobiliare. Reprezentanţii firmei anunţau chiar o înjumătăţire a cifrei de afaceri pentru Constam Buzau la puţin peste 30 mil. de euro faţă de cele 65 milioane de euro din 2008.

De altfel, pe Constam Ambient a fost înregistrată o scădere a cifrei de afaceri de la 8 milioane de euro, în 2008, la 3,6 milioane de euro anul trecut. Din grup mai fac parte companiile Dezvoltări Rezidenţiale (proiecte imobiliare) şi Ecoteh -Tehnologii Ecologice (producător şi furnizor de energie).

Mai citiţi:

Miliardarii Iaşiului

Gheorghe Caruz este cel mai bogat brăilean, cu o avere estimată la 100 de milioane de euro

Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănțean

Începuturile grupului se leagă de perioada 1994-1995, când a fost înfiinţată prima firmă la Galaţi, cu obiect de activitate comerţul de materiale de construcţii. În 96 a fost creată compania Constam la Buzău, de unde se trage şi numele grupului. Afacerile au început să se dezvolte însă cu adevărat în perioada 1997-1998, când au fost deschise şi primele magazine de ceramică în Buzău, în calitate de distribuitor Sanex.


Pe lista proiectelor la care participă grupul din Buzău se mai află construcţia unui parc industrial cu o suprafaţă de 12,4 hectare, o investiţie de 10 milioane euro. De asemenea, grupul este prezent şi pe segmentul imobiliar cu proiecte în Buzău, dar şi în Bucureşti.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite