Thriller-ul românesc al anului, „Câini”, filmat lângă Râmnicu Sărat, rulează zilele acestea în cinematografele din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Thriller-ul ”Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, ajunge şi la spectatorii din Buzău începând de vineri, 23 septembrie. Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului poate fi văzut la toate cinematografele din oraş, Cinema Dacia şi Happy Cinema, iar biletele pot fi achiziţionate de la casieriile celor două săli. Vara trecută, echipa ”Câini” a filmat timp de 28 de zile în locaţii din Buzău, Teleorman şi Giurgiu.

”Câini” s-a bucurat de săli arhipline la toate proiecţiile de până acum, în festivaluri şi în avanpremiere, iar de vineri va rula în circa 70 de cinematografe din peste 30 de oraşe. Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câţiva dintre cei mai apreciaţi actori români: Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec. 

Acţiunea este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

Vara trecută, echipa ”Câini” a filmat timp de 28 de zile în locaţii din Buzău, Teleorman şi Giurgiu. „Scenariul a pornit de la o lume pe care o cunosc foarte bine - lumea în care am copilărit, la bunica la ţară. De fapt, nu atât lumea aia m-a interesat, cât emoţiile mele faţă de ea, emoţii pe care încă le mai am în mine şi acum. Ce mi-a rămas în cap a fost caracterul arbitrar, imprevizibil al violenţei de acolo – am văzut oameni care săreau să se omoare, fără o miză clară – şi asta mi se pare înfricoşător. Cum poţi să te aperi de ceva ce nu poţi anticipa – nici măcar teoretic?”, spune regizorul şi scenaristul Bogdan Mirică, recunoscut pentru serialul HBO Umbre.

Filmul ”Câini” este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) şi EZ Films (Elie Meirovitz), şi co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producţia Franţa-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franţa, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages şi Fundaţia GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

BuzăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite