Tânără sosită din Veneto, Italia, internată cu febră în spitalul din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

O pacientă în vârstă de 29 de ani cu domiciliul în Râmnicu Sărat s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenta Buzău cu febră, dureri musculare, tuse. Aceasta a declarat că acum 7 zile a sosit pe Aeroportul Otopeni din Italia, din zona Veneto, Veneţia.

Autorităţile buzoiene, coordonate de specialişti de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control Boli Transmisibile, au decis ca femeia de 29 de ani care s-a prezentat marţi la spital cu simptome de boală, după ce a venit din Italia, dintr-o zonă cu cazuri de coronavirus, să fie transportată la Spitalul Matei Balş din Capitală.  

Femeia suspectă de coronavirus a ajuns la Spitalul Judeţean în jurul orei 8.30. A venit de la Râmnicu Sărat împreună cu soţul şi băiatul ei. Le-a spus medicilor că a început să se simtă rău, iar în urmă cu 7 zile a revenit dintr-o zonă a Italiei în care sunt confirmate cazuri de coronavirus. 

Potrivit SJU, pacienta în vârstă de 29 de ani, suspecta de coronavirus, nu a intrat în Ambulatoriul Spitalului deoarece au fost instituite măsuri ca persoanele care vin în spital din zone aflate în carantină să nu fie lăsate să intre.

Pacienta a fost direcţionată la UPU unde a fost imediat izolată, iar copilul acestei paciente a fost împreună cu un membru al familiei la un consult în Ambulatoriu. Copilul a intrat în Ambulatoriu cu tatăl pentru că avea programare pentru consult.

”Vom aplica procedurile instituite de către DSP,  izolarea pacientei  sau trimiterea acesteia la Institutul Matei Balş din Capitală”, spun reprezentanţii spitalului din Buzău. Vom reveni cu informaţii.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite