Sute de elevi buzoieni, mutați din școlile în care au învățat înainte de vacanță

0
Publicat:

Elevii Colegiului Pedagogic „Spiru Haret” din Buzău primesc o veste neplăcută înaintea începerii anului școlar. Au aflat că trebuie să învețe temporar într-o altă clădire din oraș, unde au acces numai după-amiază.

Clădirea este veche de un secol. SURSA www.pedagogicbuzau.ro
Clădirea este veche de un secol. SURSA www.pedagogicbuzau.ro

O aripă a clădirii monument de pe strada Spiru Haret nu mai poate găzdui cursuri, deoarece din tavan au început să cadă bucăți din tencuială în sălile de clasă, iar pericolul unor incidente este iminent.

În aceste condiții, toți cei aproape 300 de elevi din ciclul liceal de la Colegiul Pedagogic Buzău vor învăța, după-amiaza, în sălile Colegiului Național „B.P. Hasdeu”.

O altă problemă, ivită tot cu puțin timp înainte de începerea anului școlar, este semnalată la cea mai mare școală gimnazială din județ.

Conducerea Școlii nr. 11 din Buzău a încercat mutarea copiiilor de la două clase de stept-by-step în clădirea Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, situată însă departe de unitatea de care aparțin elevii.

Motivul invocat a fost lipsa de spațiu. Ulterior, după discuțiile purtate cu părinții, a fost identificată o altă soluție pentru cele două clase pregătitoare step-by-step: una va funcționa în cancelaria profesorilor, iar cealaltă - în cabinetul de consiliere.

Buzăul are în continuare probleme la nivelul infrastructurii școlare

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Buzău, dintre cele 494 de unități din județ, 473 dețin autorizație sanitară de funcționare, conform declarațiilor pe proprie răspundere.

În cazul unităților de învățământ neautorizate, cele mai frecvente probleme sunt legate de lipsa rețelei de apă și a canalizării. În alte cazuri, deși există apă curentă, nu este bună de băut.

Grav este că, în lipsa apei și canalizării, grupurile sanitare sunt amenajate tot în curtea școlilor, multe nerespectând minimele condiții de siguranță pentru copii.

Există însă și școli și grădinițe neautorizate pentru că nimeni nu a solicitat acest lucru la Direcția de Sănătate Publică Buzău. Ca și anul trecut, cele mai mari probleme sunt în școlile și grădinițele de la țară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite