Şoferi ucraineni, întâmpinaţi cu ceai şi cafea de poliţiştii din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa IPJ Buzău
Sursa IPJ Buzău

Pentru că în această perioadă judeţul Buzău este tranzitat şi de vehicule ale cetăţenilor ucraineni, veniţi de la mare distanţă, poliţiştii buzoieni au desfăşurat o acţiune preventivă pentru prevenirea evenimentelor rutere ce s-ar putea produce pe fondul oboselii la volan.

Câteva autoturisme cu numere de Ucraina au fost oprite în trafic de poliţiştii buzoieni, pentru a le oferi şoferilor cafea, ceai şi sfaturi preventive.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 302 şoferi care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, iar dintre aceştia 30 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cea mai mare viteză – 177 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar în cazul unui bărbat de 29 de ani, din Buzău, depistat la volanul autoturismului pe DN2E85, în afara localităţii Zărneşti.

Pentru neregulile rutiere constatate în weekend, au fost aplicate 491 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală de peste 191.000 de lei.

Din totalul acestora, 302 au fost pentru depăşirea regimului legal de viteză, 57 pentru neportul centurii de siguranţă, 17 pentru diferite defecţiuni tehnice ale autovehiculelor, iar 67 pentru alte abateri rutiere.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 41 de permise de conducere.

Dintre acestea, 30 au fost reţinute pentru depăşirea vitezei legale admise, 2 pentru neacordare de prioritate de trecere, 5 pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, 3 pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi unul pentru neprezentarea la sediul Poliţiei în termen de 24 de ore după un accident rutier soldat doar cu pagube materiale.

Poliţiştii au avut în vedere respectarea regulilor de circulaţie şi de către alţi participanţi la trafic, pentru neregulile constatate fiind sancţionaţi 27 de pietoni. 

De asemenea, poliţiştii au întocmit două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără a deţine permis de conducere, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat.

Poliţiştii rutieri le recomandă tuturor conducătorilor auto ca la primele semne de oboseală să-şi întrerupă deplasarea, să parcheze vehiculul într-un loc sigur şi să se odihnească până până la refacerea completă a capacităţilor psiho-fizice necesare conducerii în siguranţă.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite