Sistemul de supraveghere video din Buzău se îmbogăţeşte cu 50 de camere wireless

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un număr de 14 monitoare se află în dispeceratul Poliţiei Locale
Un număr de 14 monitoare se află în dispeceratul Poliţiei Locale

Un număr de 50 de noi camere de supraveghere vor fi montate în mai multe zone ale Buzăului, pentru a transmite imagini în timp real către dispeceratul Poliţiei Locale. Proiectul urmează a fi implementat în cursul anului 2017. Acesta vine în completarea celor 163 de camere de supraveghere aflate în oraş.

Camerele sunt de nouă generaţie şi, prin intermediul tehnologiei 3G, pot transmite imaginile prin sistem wireless. Ideea camerelor de supraveghere wireless a deschis calea către un alt proiect anunţat de primarul Constantin Toma în campanie, acela al WiFi-ului gratuit în toate spaţiile publice din Buzău.

Astfel, este de aşteptat ca firma care va câştiga licitaţia să asigure şi internetul gratuit în mai multe parcuri şi zone de promenadă din Buzău, aşa cum se întâmplă deja în multe oraşe din România.

La Buzău este funcţional un sistem de supraveghere video, implementat din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Astfel, în cadrul proiectului, în 46 de puncte din municipiul Buzău au fost instalate camere video, 99 fixe şi 64 mobile, fiind vizate în special şcolile, pieţele, principalele artere de circulaţie, zonele comerciale şi zonele pietonale.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite