Reîncadrarea medicilor pensionaţi, măsură de criză la Spitalul Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

De mai mulţi ani, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău există deficit de medici la toate secţiile. Medicii tineri fug de cel mai mare spital din judeţ, lucru constatat la toate concursurile organizate în ultimii ani. Conducerea spitalului a găsit o soluţie de compromis pentru a rezolva deficitul de personal: medicilor pensionaţi în 2014 li s-a propus să îşi continue acticvitatea în spital.

Puţini sunt medicii care vor să profeseze în spitalele din Buzău. O arată numărul mic de candidaţi înscrişi la concursurile pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău le-a organizat anul trecut pentru ocuparea unor posturi de medic. La ultimul concurs, organizat în septembrie anul trecut, s-au înscris doar trei medici, deşi fuseseră vacantate nouă posturi. 

Conducerea Spitalului Judeţean a găsit o soluţie de compromis pentru a rezolva, măcar temporar, deficitul de medici. A readus în câmpul toţi pensionaţi în 2014. 

”La data de 21 decembrie 2014, din spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău s-au pensionat un număr de 9 medici. Conducerea spitalului a încheiat un contract de muncă cu aceşti medici, pe durată determinată, din cauza deficitului.. Pe lângă nevoia spitalului de cadre, a fost şi dorinţa dânşilor de a profesa în continuare”, a declarat Adriana Bratosin, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

  

Cel mai mare deficit de medici este la secţia neonatologie a Spitalului Judeţean, unde  pe nouă posturi sunt încadraţi doar trei medici. De asemenea, probleme mari de personal sunt la Unitatea Primiri Urgenţe, unde este un deficit de patru medici. 

Interesul pentru posturile de medic este unul scăzut şi în rândul absolvenţilor de medicină. Candidaţilor care sunt din alte judeţe li s-a adus la cunoştinţă că li se va asigura chiar o locuinţă închiriată, cheltuielile fiind suportate de Consiliul Judeţean, o metodă prin care se încearcă atragerea cât mai multor specialişti. Cu toate acestea, absolvenţii de medicină nu vor nici în ruptul capului să profeseze în cadrul celui mai mare spital din judeţ.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite