Redeschiderea Taberei de Sculptură în aer liber de la Măgura, proiect al Consiliului Judeţean Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumita tabără de sculptură de la Măgura va fi redeschisă, începând din acest an. Iniţiativa îi aparţine şefului Consiliului Judeţean Buzău, care consideră că evenimentul artistic va relansa turismul în judeţul Buzău. Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura este cel mai mare ansamblu de acest fel din ţară.

Ansamblul din apropierea mănăstirii Ciolanu a fost creat la iniţiativa pictorului buzoian Gheorghe Ciobanu, cu ajutorul Uniunii Artiştilor Plastici din România. Între anii 1970 şi 1985, câte 16 sculptori din toată ţara au cioplit,  an de an, lucrări în piatră, ajutaţi de meşterii pietrari din Măgura.

Consiliul Judeţean şi-a propus să revitalizeze acest brand buzoian, care atrage şi acum turiştii din ţară şi de peste hotare şi să le ofere şi artiştilor mai tineri posibilitatea de a lucra aici. ”Am luat în calcul să reînviem o poveste care scotea altfel în relief judeţul Buzău. Trebuie să facem în aşa fel încât în fiecare an tabăra să funcţioneze. Cu această ocazie, nu numai că facem un eveniment de artă, dar putem să revitalizăm turismul”, a declarant Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

Cei 163 de sculptori care au lucrat la Ciolanu în cei 16 ani de activitate a taberei au lăsat moştenire Buzăului 256 de lucrări în piatră, un adevărat tezaur de sculptură.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite