Războiul cu Primăria lasă Compania de Apă Buzău fără buget pe acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Probleme pentru Compania de Apă Buzău, operator regional care alimentează cu apă două municipii, trei oraşe şi 35 de comune din judeţul Buzău. Noua Adunare Generala a Acţionarilor nu a reuşit să aprobe bugetul societăţii pentru anul 2018, prin votul negativ dat de reprezentanţii Primăriei Buzău, acţionarul majoritar.

Bugetul de venituri şi cheltuieli al operatorului judeţean de apă şi canalizare,  care deserveşte 40 de localităţi din judeţul Buzău, a fost respins, prin votul reprezentantului municipiului Buzău.

Noua Adunare Generală a Acţionarilor nu a reuşit să aprobe bugetul propus de societate pentru anul 2018, din cauza opoziţiei reprezentanţilor municipalităţii, care deţine 75,86 la sută din acţiunile companiei.

Chiar şi după ce reprezentanţii Companiei de Apă au adus argumente în favoarea votării bugetului reprezentanţii Primariei Buzău au fost de neînduplecat, iar proiectul a fost respins.

”Am solicitat unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Buzău care, aşa cum aţi văzut, a fost împotriva proiectului de buget pe care l-am supus aprobării, să vină cu probleme punctuale care să fie rezolvate pe baza unui dialog la care să participe conducerea executivă a Companiei de Apă şi Consiliul de Administraţie. Vreau să vă spun că, personal, nu am de gând să fiu cioclul Companiei de Apă şi nici să îmi fac un titlu de glorie din funcţionarea corespunzătoare a acestei entităţi”, a spus noul preşedinte provizoriu al Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă, consilierul judeţean Cornel Pitiş.

Pentru a găsi o soluţie pentru ieşirea din impas, acţionarii Companiei de Apă au stabilit  o întâlnire de lucru, imediat dupa Paşte.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite