Premierul Victor Ponta va participa la inaugurarea galeriei hidroenergetice Surduc-Nehoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurarea celei mai lungi galerii hidroenergetice din România, pusă în funcţiune după anul 1984, va avea loc, pe data de 10 septembrie, în oraşul Nehoiu, judeţul Buzău. La tăierea panglicii va fi prezent premierul Victor Ponta, alături de miniştri şi secretari de stat din Guvernul României, dar şi de oficialităţi locale şi judeţene.

Proiectul amenajării hidrotehnice Surduc-Nehoiaşu a fost demarat în anul 1981 iar prima etapă urmează să se finalizeze pe 10 septembrie, odată cu darea în folosinţă a galeriei subterane ce măsoară 16.668 de metri. Valoarea primei etape a proiectului este de 292 de milioane de euro iar până la final investiţia se va ridica la peste 1 miliard de euro.

Tot la Nehoiu, în urmă cu trei ani, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a participat împreună cu conducerea companiei la deschiderea lucrărilor la ultima parte a galeriei, în lungime de 16,5 kilometri.

 „Este un moment istoric pentru Hidroelectrica şi, de ce nu, şi pentru România. Hidroelectrica înseamnă atât de mult pentru România încât nici nu realizăm. Hidroelectrica este cel mai mare investitor din România după ’90. Valoarea proiectelor finanţate în ultimii 12 ani este de 3,5 miliarde de euro”, declara atunci Remus Borza, precizând că prin lucrările executate, compania hidroenergetică îndeplineşte şi funcţii sociale în alimentarea cu apă potabilă şi industrială a localităţilor din aval, prevenirea inundaţiilor, irigaţii şi consolidarea malurilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite