Pompierii buzoieni au primit în dotare o autospecială ce poate fi reîncărcată din lacuri sau râuri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa ISU Buzău
Sursa ISU Buzău

O autospecială modernă cu o capacitate de 10.000 de litri de apă va fi folosită de pompierii buzoieni în misiunele de stingere a incendiilor. Noua maşină are cea mai mare capacitate de stocare a apei dintre toate mijloacele tehnice aflate în dotarea ISU Buzău.

Noua autospecială, în valoare de 1.698.368 lei, a ajuns deja în curtea ISU Buzău şi este pregătită să plece la intervenţii. 

Poate fi alimentată cu apă şi din surse fără presiune, precum lacuri, acumulări de  apă sau râuri, ceea ce reprezintă un real avantaj atunci când intervenţia are loc în  zone greu accesibile, situate la mare distanţă de hidranţi. 

„Alimentarea se face în aproximativ cinci minute din sursa de apă naturală, fără presiune”, informează ISU Buzău.

În prezent, în dotarea pompierilor buzoieni mai există în uz o singură autospecială cu o capacitate de 9.000 de litri, achiziţionată în urmă cu peste două decenii.

Noua achiziţie face parte dintr-un lot de zece autospeciale care au fost repartizate judeţelor Buzău, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Giurgiu, Neamţ, Teleorman, Salaj şi Suceava. 

În urmă cu o lună, alte zece astfel de autospeciale au intrat în dotarea salvatorilor din ţară. 

Acest tip de tehnică de intervenţie face parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziţionate de România în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite