Ploile au reactivat o alunecare de teren din Buzău. O casă din Pardoşi a fost dărâmată complet iar o alta, pe jumătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Precipitaţiile abundente din aceste zile produc deja pagube. La Pardoşi, localitate din zona de deal a judeţului Buzău, o gospodărie a fost distrusă complet iar o a doua avariată, devenind nelocuibilă, în urma unei alunecări de teren.

Vestea bună este că proprietarii celor două gospodării au reuşit să iasă din case, înainte ca acestea să se prăbuşească. Familiile care au rămas fără acoperiş deaspura capului, în urma alunecărilor, vor locui la rude până la găsirea unei soluţii de către autorităţile comunei. 

Potrivit primarului localităţii Pardoşi, Nicuşor Ştefan, zona în care s-a produs alunecarea de teren este una în care fenomenul s-a mai produs şi în trecut, în urmă cu trei decenii. Terenul a început să alunece la vale de pe un versant, cu tot cu casele construite aici. O gospodărie a fost înghiţită de pământ, fiind distrusă complet, iar o alta a fost grav avariată, fără ca cineva să mai poată locui acolo.

În localitatea Pardoşi plouă torenţial, spre disperarea localnicilor care se tem că precipitaţiile pot duce la activarea altor alunecări de teren în comună. La faţa locului, urmează să se deplaseze o comisie de specialişti de la Prefectură şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care să stabilească pagubele înregistrate şi ce este de făcut în continuare, pentru bieţii oameni ale căror case au fost distruse de natură.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite