Peste 50 de elevi din judeţul Buzău au rămas nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii clasei a VIII-a au aflat la ce liceu vor învăţa în următorii 4 ani. La Buzău, Colegiul Naţional B.P. Hasdeu rămâne şi anul acesta în vârful ierarhiei liceelor cu cele mai mari medii de intrare, urmat de Colegiul National Mihai Eminescu şi Liceul Pedagogic. Mediile de admitere din 2018 sunt uşor mai scăzute faţă de admiterea din 2017.

* 51 de elevi din judeţul Buzău au rămas nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu.

La Colegiul National B.P. Hasdeu din Buzău, ultimul elev admis la specializarea matematică-informatică bilingv- englez  a avut media 9.78. Cea mai mică medie de intrare la acelasi liceu, a fost 8.79, la profilul  filologie. 

La Colegiul National Mihai Eminescu din Buzău, ultima medie de admitere a fost 8,23, la profilul Ştiinte Sociale.  La polul opus, au fost licee unde ultima medie a fost 2,15, cum ar fi profilul “Resurse naturale şi protecţia mediului” de la Colegiul Agricol din Buzău.

Şi În acest an, au fost si elevi buzoieni nerepartizaţi în prima etapă de admitere la liceu. Aceştia vor fi repartizaţi peste o săptămână, într-o sesiune specială.

În perioada 10 - 13 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. 

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc pe 7 septembrie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite