Peste 2.500 de spectatori au vizionat piese din cadrul primului Festival Internaţional de Teatru Independent de Comedie de la Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B, primul festival de teatru independent din Buzău, şi-a desemnat câştigătorii. Cel mai bun spectacol a fost desemnată o producţie a Teatrului de Artă Bucureşti.

Prima ediţie a Comic 7 B a adus în sălile de spectacol şi de improvizaţie peste 2.500 de spectactori de toate vârstele, care au venit să se distreze la cele peste 15 spectacole de teatru independent şi improvizaţie susţinute de trupe de actori din România, Republica Moldova şi Marea Britanie, spectacole de improvizaţie şi teatru pentru copii, un workshop de improvizaţie pentru elevi, o sesiune live de printare 3D, o expoziţie de caricatură semnată George Tuică şi alte evenimente.

Juriile celor două secţiuni au fost formate din cunoscuţi profesionişti ai scenei – la secţiunea de teatru de comedie: actorul Radu Gabriel, actorul, regizorul şi producătorul Vlad Zamfirescu, actriţa şi profesoara Victoria Dicu, iar la secţiunea de improvizaţie actorii improvizatori Mihaela Sârbu şi Doru Cătănescu, precum şi umoristul Viorel Gaiţă. Conceptul festivalului îi aparţine actorului Cristi Martin.

Cel mai bun spectacol a fost desemnat ”Cerere în căsătorie”, după A. P. Cehov, cu Florentina Năstase, George Constantinescu, Valentin Terente. Regia şi scenografia: Victor Olăhuţ. O producţie Teatrul de Artă Bucureşti.

Titlul de ”Cel mai bun actor” i-a revenit lui George Constantinescu, pentru rolul Ivan Vasilievici, din spectacolul ”Cerere în căsătorie”. O producţie Teatrul de Artă Bucureşti.

Cea mai bună actriţă a fost aleasă Silvia Gagu, pentru rolul July din spectacolul ”Divorţ în ziua nunţii”, regia Cătălin Stelian-Shanks. O producţie Teatrul InDArt Bucureşti.

Cea mai bună trupă de improvizaţie a fost desemnată Valar Improvis, un spectacol long form inspirat din serialul Game of Thrones, cu Andrei Negoiţă, Adriana Bordeanu, Bogdan Untila, Delia Riciu, Vlad Pasencu, Mihaela Georgescu.

Trofeul de popularitate a ajuns la echipa din distribuţia piesei ”Nimic nu-mi scapă”, după A. D. Hertz, respectiv Paula Chirilă, Aniela Petreanu, Claudiu Maier, Mihai Baranga, Cristi Toma şi Mihai Baranga, regizor. 

Comic 7 B promovează producţiile independente de calitate, create în afara tiparelor clasice, umorul de excepţie, manifestările artistice interdisciplinare – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg, pe care doreşte să îl apropie de aceste manifestări.  

 

Festivalul Internaţional de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B este organizat de Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău şi cu Teatrul George Ciprian Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite