Peste 200 de artişti, la Bienala „Ion Andreescu”. Lucrările lor sunt expuse la Galeriile de Artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Galeriile de Artă de pe Bulevardul Bălcescu găzduiesc până la sfârşitul lunii noiembrie o expoziţie cu cele aproape 300 de lucrări din cadrul Bienalei „Ion Andreescu”, ediţia a şaptea.

Organizatorii concursului de artă plastică au primit lucrări de la 222 de artişti plastici din toată ţara. Ei au participat cu 282 lucrări de pictură, grafică, sculptură, artă decorativă si ambientală. Juriul, condus de criticul de artă Corneliu Antim, a avut o sarcină foate grea în face o selecţie a celor mai valoroase lucrări.

Faţă de ediţiile anterioare, au fost acordate mai multe premii. „Acest aspect poate constitui pe viitor un element în plus în atragerea a cât mai multor creatori de artă în competiţia organizată la Buzău”, a declarat Valeriu Şuşnea, coordonatorul manifestării.

Marele premiu a fost acordat artistului plastic Gabriela Gheorghe din Constanţa. Premiile pe genuri artistice au fost cucerite de: Dionis Puşcuţă - Bacău (pictură); Bogdan Lefter - Buzău (sculptură); Florin Stoiciu (grafică) şi Ana Maria Rugescu (artă decorativă). Au mai fost acordate următoarle distincţii: Premiul Primăriei Buzău - Gheorghe Butnaru (Bucureşti), premiul special al juriului - Anca Deaconu (Constanţa), premiul clubului "Rotary" - Constantin Apostol (Bucureşti) şi premiul pentru tineret, oferit lui Marin Ionuţ (Buzău).

Expoziţia de la Galeriile de Artă, cu lucrări ale unor artişti din România şi Republica Moldova, va fi deschisă publicului timp de o lună.


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite