Pericol public pe şosele. Tot mai mulţi şoferi sunt prinşi la volan fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-o singură zi, poliţiştii buzoieni de la Serviciul Rutier au 316 sancţiuni şi au întocmit patru dosare penale
Într-o singură zi, poliţiştii buzoieni de la Serviciul Rutier au 316 sancţiuni şi au întocmit patru dosare penale

În ultima perioadă, poliţiştii buzoieni descoperă în trafic tot mai mulţi şoferi care conduc autovehicule fără să posede permis de conducere, sau au permisul suspendat. Marţi, în urma unei acţiuni de control pe drumurile din judeţul Buzău, patru asemenea cazuri au fost constatate de către poliţişti.

Într-o singură zi, poliţiştii buzoieni de la Serviciul Rutier au 316 sancţiuni şi au întocmit patru dosare penale pentru neregulile constatate.  

În două dosare sunt cercetaţi un tânăr de 21 de ani, din judeţul Vrancea, şi un bărbat de 34 de ani, din comuna Pârscov, pe care poliţiştii i-au depistat în timp ce conduceau mopede fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, cel de-al treilea dosar fiind întocmit unui bărbat în vârstă de 60 de ani, din comuna Brădeanu, care a  condus un autoturism tot fără a poseda permis.

Pe lângă punctele-amendă ce le-au fost aplicate, împotriva a 19 conducători auto a fost luată şi măsura reţinerii permiselor în vederea suspendării. Zece dintre şoferii lăsaţi „pietoni” nu au respectat regulile privind prioritatea, iar ceilalţi nouă nu s-au conformat semnificaţiei culorii roşii a semafoarelor electrice.

Tot marţi, pe DN10, pe raza oraşului Nehoiu, un poliţist şi un jandarm au oprit pentru control o autoutilitară ce transporta lemne şi era condusă de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din comuna Gura Teghii. Pentru că nu deţinea documente de provenienţă pentru încărcătură, împotriva şoferului a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Bărbatul depistat la volanul autoutilitarei a precizat că nu are asupra lui permisul de conducere şi documentele autovehiculului, astfel că au fost efectuate verificări în bazele de date şi s-a constatat că nu posedă permis de conducere, iar autoutilitara nu era înmatriculată. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Nehoiu.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite