Patru copii din Buzău, la un pas să-și piardă vederea din cauza petardelor

0
Publicat:

Mai mulți copii din Buzău au fost la un pas să rămână fără vedere sau fără degete din cauza petardelor și artificiilor. Utilizate necorespunzător, articolele pirotehnice le-au explodat în mână sau în față.

Sute de pacienți au ajuns la Urgențele Spitalului Județean. SURSA Arhivă
Sute de pacienți au ajuns la Urgențele Spitalului Județean. SURSA Arhivă

Revelionul s-a încheiat la spital pentru sute de buzoieni. Au avut nevoie de îngrijiri medicale în noaptea dintre ani și în primele zile din 2024 atât adulți, cât și copii. Unii dintre ei au fost aduși de ambulanță, alții au fost transportați la UPU-SMURD de către rude sau prieteni.

Un număr de patru pacienți cu diverse traumatisme provocate de explozia petardelor au primit îngrijiri medicale în ultimele zile.

Este vorba despre minori cu vârste de 13 și 15 ani și un adolescent de 17 ani. Cei patru au suferit arsuri la nivelul membrelor superioare, la degete, arsuri și alte traumatisme la ochi.

Doi dintre răniți, care au suferit leziuni ușoare, au fost externați, dar în cazul celorlalți doi, medicii au constatat că problemele cauzate de explozia petardelor au fost mai severe.

Astfel, unul dintre ei a fost internat la secția de chirugie plastică a Spitalului Județean Buzău, în vreme ce altul a fost trimis de la Buzău la București, la Spitalul de Urgențe Oftalmologice.

În noaptea de Revelion, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău au avut nevoie de îngrijiri medicale un număr de 171 de persoane, mai precis 115 adulți și 56 de copii.

Pe data de 2 ianuarie 2024, s-au înregistrat 217 persoane, dintre care 140 de adulti și 77 de copii.

În prima parte a zilei de 3 ianuarie 2024, s-au înregistrat cele mai multe prezentări, 290, dintre care 201 adulți și 89 de copii.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Buzău, este vorba despre pacienți cu insuficiente respiratorii, victime ale unor agresiuni, cu traumatisme în urma folosirii materialelor pirotehnice, dar și cu patologii digestive.

Urmează încă două zile de sărbătoare: Botezul Domnului, sau Boboteaza, pe 6 ianuarie, iar apoi, pe 7 ianuarie, ziua Sfântului Ioan Botezătorul, sărbătoare care, practic, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite