Pasajul subteran din Gara CFR Buzău rămâne în stadiul de şantier VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa arhivă.ro
Sursa arhivă.ro

Reabilitarea pasajului de la Gara CFR Buzău, prin care se face accesul către peroanele mai multor linii, continuă să fie ignorată de autorităţi. Acesta asigură accesul cetăţenilor şi către cele două cartiere, Poştă şi Mihai Viteazul.

Deşi Primăria a încercat să treacă obiectivul în proprietatea municipiului, pentru a-l consolida, pasajul nu a putut fi deschis din cauza unor grave probleme la structura de rezistenţă. 

În plus, autorităţile centrale au decis ca întreaga magistrală 500, care leagă Bucureştiul de localitatea Vicşani, din Suceava, la graniţa cu Ucraina, să intre în reabilitare prin fonduri europene, iar aceasta va include şi Gara Buzău, inclusiv pasajul subteran.

Începute în luna februarie a anului 2020, lucrările de reabilitare a pasajului subteran de la Staţia CFR Buzău au fost sistate la începutul verii 2020 şi nu s-a mai lucrat la acest obiectiv. 

În luna iunie a aceluiaşi an, constructorii au constatat că structura de rezistenţă a plafonului pasajului este grav deteriorată, în urma infiltraţiilor de apă, existând chiar pericolul prăbuşirii.

Lung de aproape 200 de metri, pasajul de la Gară asigură accesul cetăţenilor către liniile de cale ferată, dar şi către cele două cartiere, Poştă şi Mihai Viteazul. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite