Parcurile buzoiene au devenit toalete publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii ieşiţi la plimbare sunt nevoiţi să îi ocolească pe nesimţiţii care îşi fac nevoile pe unde apucă. Primăria a amenajat toalete în mai multe locuri din oraş, inclusiv în parcuri dar degeaba căci lipsa de pudoare a „nevoiaşilor" îi aduc la exasperare pe oamenii ieşiţi la plimbare.

De-a lungul timpului Primăria a amenajat toalete moderne în mai multe locuri din oraş, accesul la acestea fiind gratuit. Cu toate acestea, zilnic sosesc sesizări care fac referire la faptul că în parcuri, şi nu numai, unii îşi fac nevoile în văzul lumii.

"Este foarte neplăcut să merg cu fetiţa în parc şi să vadă în spatele pomilor toţi neisprăviţii care urinează sau şi mai şi, acolo. Este penibil să mă întrebe o fetiţă de trei ani de ce face nenea aşa, iar eu să nu ştiu ce să îi răspund. Nesimţirea unora nu are limite", declară Ciprian Ionaşcu în sesizarea pe care a făcut-o către Primărie.

Toalete publice sunt amenajate în toate pieţele din cartiere, în Piaţa Centrală, în Parcul Tineretului, la ştrand, în Parcul Crâng dar autorităţile se luptă acum cu lipsa de civilizaţie a unora dintre buzoieni.

"Noi am amenajat toalete destule, chiar moderne, dar nu putem să îi luăm de mână să îi învăţăm unde şi cum să facă. Aici este vorba de bunul simţ al fiecăruia. Tocmai de aceea am lăsat şi accesul gratuit, pentru că nu toată lumea are un leu în buzunar ca să plătească", ne-a declarat viceprimarul Fănică Bîrlă.

Singurii care iau măsuri împotriva celor care îşi fac nevoile pe unde apucă sunt poliţiştii comunitari. Chiar dacă amenzile sunt usturătoare, nu se dovedesc eficiente.

"Amenzile sunt între 200 de lei şi 1000 de lei. Îi amendăm şi chiar încercăm să le facem educaţie dar sunt foarte puţini cei care plătesc şi continuă să utilizeze tufişurile ca veceuri", ne-a declarat Ştefan Tănăsescu, şeful Poliţiei Comunitare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite