Până şi bogaţii oraşului aruncă gunoiul la grămadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Containerele speciale pentru hârtie, sticlă şi plastic din cartierele de lux sunt pline tot cu deşeuri menajere. Firma de salubritate a investit până acum 90.000 de euro în pubele speciale pentru colectarea selectivă. Bani irosiţi, pentru că nimeni nu se sinchiseşte să le folosească cum trebuie.

Chiar dacă societatea de salubrizare din Buzău încearcă să ţină trendul european în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor reciclabile, eforturile nu sunt deocamdată încununate de succes.


În urmă cu o lună firma de salubrizare a mai făcut o investiţie în valoare de 30.000 de euro şi a amplasat 30 de containere tip clopot în toate cartierele oraşului. Degeaba, însă! Oamenii aruncă tot la întâmplare iar containerele pentru colectare selectivă sunt folosite doar ca pubele pentru gunoi menajer.
Metoda este ineficientă din cauza lipsei de educaţie a populaţiei în acest sens. „În ultimii trei ani am mai investit alţi 60.000 de euro, dar degeaba. Lumea chiar nu realizează că această colectare selectivă se face pentru un mediu curat şi sănătos", a declarat Ninel Poteraş, şef de secţie la societatea RER Ecologic din Buzău.


Nici măcar în cel mai select cartier de vile al oraşului, Orizont, în care locuieşte chiar primarul municipiului, colectarea selectivă nu functionează. Angajaţii de la RER spun că în containerele tip clopot de aici găsesc saci de gunoi menajer printre bidoane sau hârtie.


„Găsim coji, conserve şi tot felul de prostii. Descarcăm din ele deşeuri ca dintr-o pubelă obişnuită. Aveam pretenţii de la aceşti oameni, care stau în aşa cartier", a spus Andrei Munteanu, muncitor la firma de salubritate.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite