Pădurea Crâng a fost preluată oficial de autorităţile din Buzău. Va suferi o serie de transformări VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Pădurea Crâng a fost preluată, oficial, în proprietate, de către Primăria municipiului Buzău, după ce Guvernul a aprobat această modificare, pe 19 ianuarie. Este vorba despre cea mai mare suprafaţă de spaţiu verde din oraş, aproximativ 178 de hectare care, a fost în proprietatea Romsilva.

Protocolul de predare – primire a pădurii de la marginea oraşului a fost semnat, marţi, la sediul Regiei Naţionale Romsilva, din Buzău.

Prin semnarea acestui document istoric, municipalitatea devine proprietarul Pădurii Crâng, dar îi revin şi o serie de obligaţii cu privire la conservarea şi regenerarea acesteia. 

Constantin Toma, primarul Buzăului, vrea să transforme pădurea Crâng, în următorii ani, în cea mai frumoasă pădure-parc din România.

Autorităţile locale vor înlocui arborii uscaţi din cauza ciupercii asiatice şi extraşi din pădure, apoi vor extinde aleile şi amenajările urbanistice până spre extremităţile pădurii.

Totul va fi realizat conform unui proiect finanţat de Uniunea Europeană iar investiţiile vor fi derulate prin intermediul unei firme de specialitate. 

”Vom crea foarte multe elemente de atracţie aici. Noi vom înfiinţa, avem în intenţie cel puţin, o grădină botanică, la amenajarea căreia va participa şi Banca de Gene. Ne vom duce apoi cu amenajările către terenul cu bitum”, a declarat Constantin Toma.

Buzăul – sub diferite forme administrativ-teritoriale - a fost proprietar al acestei păduri, din 1881 până în 1948. 

După venirea comuniştilor la putere, prin naţionalizare, Pădurea Crâng a fost administrată de stat, la nivel central, prin Romsilva. Pădurea Crâng - alături de pădurea Frasinu şi pădurea Spătaru - sunt ultimele rămăşite ale Codrilor Vlăsiei, care acopereau mare parte din nordul Munteniei. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 

Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite