O româncă mobilizează voluntari pe Facebook pentru a le organiza petreceri unor copii din familii sărace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campanie inedită a unei buzoience cu suflet mare. Diana Rus, administratorul contului ”Asociatia împreună pentru buzoieni”, a lansat pe Facebook campania ”De ziua mea Donează pentru copii nevoiaşi”. Tânăra mobilizează voluntari prin intermediul cunoscutei reţele pentru a le organiza mici petreceri aniversare unor copilaşi din familii sărmane. Asociaţia este aceeaşi care a ajutat o fetiţă să îşi vândă desenele pentru a-şi ajuta familia.

Contul de Facebook ”Împreună pentru buzoieni”, în spatele căreia se află asociaţia cu acelaşi nume, înfiinţată de Diana Rus, promovează de câteva luni diverse campanii pentru sprijinirea copiilor şi vârstnicilor aflaţi în dificultate. 

De la lansarea proiectului umanitar, au fost ajutate din donaţii, cu materiale de construcţii, mobilier şi fonduri de reparaţii câteva familii sărmane din sate îndepărtate ale Buzăului.

Activitatea Dianei a devenit cunoscută după ce s-a implicat intens, la începutul acestui an, în promovarea poveştii unei talentate copile din comuna Săgeata care dorea să vândă desene pentru a-şi ajuta familia. 

La doar 13 anişori, Adina, o fetiţă din Buzău, a învăţat ce înseamnă foamea, lipsurile şi grijile unui om mare. Copila şi cei trei fraţi ai săi trăiesc într-o cămăruţă cu pereţii tencuiţi cu pământ şi tapetaţi cu hârtie. Tatăl i-a părăsit, iar mama se îngrijeşte singură de cei patru copii. 

Adina ştie că mama se descurcă greu şi banii abia dacă ajung de mâncare aşa că a început să vândă desenele pe care le face pentru a-şi alunga tristeţea. Întreaga poveste, pe adevarul.ro.   

Asociaţia Dianei a descoperit şi cazul a trei fraţi cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, din localitatea Amaru, judeţul Buzău, care trăiesc sub cerul liber, la propriu, mai precis între ruinele casei în care s-au născut. Un apel pentru sprijinirea celor trei fraţi lansat pe Facebook a fost punctul de plecare într-o nouă campanie a asociaţiei ”Împreună pentru buzoieni”.

În prezent, Diana a lansat pe Facebook campania ”De ziua mea Donează pentru copii nevoiaşi”. Tânăra mobilizează voluntari prin intermediul cunoscutei reţele pentru a organiza mici petreceri aniversare unor copilaşi din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Acum îi pregăteşte o surpriză unui băieţel de 9 ani, din şase fraţi, căruia nu i-a mai fost organizată niciodată o petrecere. Invitaţii vor aduce cadouri şi vor sponsoriza cu câte puţin orele de agrement ale copilului şi masa festivă. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite