O nouă premieră a fost înregistrată de medicii Maternităţii din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa care a înregistrat premiera medicală
Echipa care a înregistrat premiera medicală

O premieră medicală a fost înregistrată la la Maternitatea Buzău. Este vorba despre o histerectomie totală cu anexectomie bilaterală laparoscopic, realizată la sfârşitul lunii decembrie la unitatea medicală buzoiană.

De această dată, echipa medicală a fost formată din medicul specialist, obstetrică şi ginecologie, dr. Rusu Nicolae, care a fost ajutat de către şeful secţiei Obstetrică şi Ginecologie I, medic primar, dr. Şerbănoiu Claudiu. 

De această intervenţie a beneficiat o pacientă în vârstă de 45 de ani, având o patologie a uterului cât şi a ovarelor.

În cursul lunii decembrie, la maternitatea buzoiană  s-a efectuat  şi o operaţie laparoscopică. Reamintim că din vara acestui an, tânărul medic Nicolae Rusu a dat „startul” chirurgiei laparoscopice la Maternitatea Buzău.

Primul caz supus intrervenţiei chirurgicale în care a fost vorba despre chirurgie laparoscopică în Maternitatea Buzău a fost vorba despre o pacientă în vârstă de 33 de ani, care s-a prezentat la spital cu metroragie – sarcină 12 săptămâni şi a solicitat chiuretaj uterin. 

Femeia avea deja şase naşteri şi şi-a exprimat dorinţa de a evita o sarcină viitoare, motiv pentru care  i s-a prezentat varianta sterilizării laparoscopice, cu care a fost de acord. A decurs totul fără probleme, iar a doua zi dimineaţă, pacienta a fost externată.  

A doua operaţie laparoscopică a fost efectuată  unei paciente de 40 de ani, cu trei naşteri spontane care, după opt săptămâni de amenoree, a ajuns în urgenţă cu metroragie şi dureri pelvine.

După examenul clinic şi investigaţii paraclinice a fost diagnosticată cu sarcină extrauterină tubară dreaptă ruptă, hemoperitoneu. I s-a explicat pacientei situaţia şi i s-au prezentat variantele intervenţiei chirurgicale de care avea nevoie, iar aceasta a optat pentru varianta laparoscopică. S-a practicat salpingectomie dreapta.

Operaţia laparaoscopică din luna decembrie s-a efectuat  unei femei în vârstă de 39 de ani, cu patologie uterină. Această operaţie a fost efectuată de dr. Şerbanoiu Claudiu, cu ajutorul dr. Rusu Nicolae. 

Ambele operaţii laparoscopice au fost efectuate cu succes, fără incidente intraoperatorii şi complicaţii postoperatorii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite